≫ 

Basta: Imamo dokaz da je DS na Vračaru stranački zapošljavao (FOTO)

Promenom vlasti u gradskoj opštini Vračar koja se desila u julu 2016. godine sa takvom praksom je prekinuto

  • 8

Povodom napisa koji su se pojavili u medijima u vezi sa stranačkim zapošljavanjem u Gradskoj opštini Vračar koje je sprovodilo prethodno rukovodstvo, načelnica Uprave Gradske opštine Vračar Gordana Basta potvrđuje da su navodi tačni.

 

POSLE 20 GODINA: Demokrate neće imati predsednika opštine na Vračaru

 

DS: Preminula Milena Milošević

 

Saopštenje prenosimo u celosti:

 

"Uvidom u dokumentaciju Gradske opštine Vračar utvrdili smo da je 15. maja 2015. godine na pisarnici zaveden ZAKLjUČAK opštinskog odbora Demokrtske stranke kojim je određeno da se Milorad Popović imenuje za koordinatora Kancelarije za nacionalne manjine.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Ovaj zaključak je poslat tadašnjem predsedniku gradske opštine Vračar Branimiru Kuzmanoviću i članu opštinskog veća Bogdanu Tatiću. Zahtev je potpisa predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke Bogdan Tatić. Naravno, opštinski funkcioneri Kuzmanović i Tatić odmah su postupili po nalogu stranačkog funkcionera Tatića i dotičnog Popovića zaposlili u opštini - kaže načelnica Uprave GO Vračar Gordana Basta.

 

- Ovaj dokument je najbolji dokaz kako je prethodna vlast sprovodila politiku stranačkog zapošljavanja u opštini Vračar i koliko su bili osioni da su čak i stranačke dokumente zavodili u opštini i postupali po zahtevima svoje stranke. Promenom vlasti u gradskoj opštini Vračar koja se desila u julu 2016. godine sa takvom praksom je prekinuto, a verujem da će se organi koji se bave korupcijom pozabaviti ovim što je radila Demokratska stranka - poručila je Basta.

 

Član opštinskog veća Bogdan Tatić, sa druge strane tvrdi da Gradska opština Vračar pod rukovodstvom Demokratske stranke nikada nije zapošljavala svoje, ili članove drugih stranaka u Upravi opštine.

 

Foto: vracar.ds.org.rs

 

Njegov odgovor prenosimo u celosti:

 

"Uprava je bila strogo depolitizovana - od načelnika odeljenja do najnižih radnih mesta- i to lako možete da proverite proverom radnih dosijea, anketiranjem 110 zaposlenih koliko je do jula 2016. godine bilo zaposlenih dok je opštinom Vračar rukovodila DS. Plašim se da je u direktnoj koliziji sa naslovom teksta upravo ponašanje Srpske napredne stranke, koja je od jula 2016. godine do danas zaposlila preko 20 svojih članova ili članova koalicionih partnera u opštini, čime je i na Vračaru uvela praksu koju već petu godinu sprovodi po Srbiji.

 

Demokratska stranka je predlagala lica za izborne funkcije, članove veća, predsednika opštine, skupštine, zamenike, koordinatore kancelarija- uvek i samo politički deo opštine, te ponavljam i podvlačim još jednom, nikada u upravi opštine.

 

U prilog ovoj tvrdnji prosleđujem vam iz arhive Gradske opštine Vračar poziv za medije, kada smo u januaru 2013. godine pokrenuli projekat „Potraga za sposobnima“- prvi posao za uspešne studente arhitekture, prava i ekonomije. I danas u opštini Vračar vredno radi preko 10 zaposlenih koji su primljeni kroz ovaj projekat, te vas pozivam da sa novim rukovodstvom prođete od 10 do 6 sprata opštine Vračar i upoznate te mlade i vredne ljude.

 

Načelnica uprave gospođa Gordana Basta je, verovatno pogrešnom sugestijom svojih saradnika, iznela potpuno netačnu tvrdnju, jer „golim okom“ i uvidom u odluku koju su objavili jasno se vidi da nisam potpisao sporni tekst. U potpisu se jasno vidi da stoji "za", pa potpis mog saradnika iz opštinskog odbora.

 

Protiv Gordane Baste ću preduzeti sve neophodne pravne radnje, jer jednostavno, nije lepo lagati i klevetati političke neistomišljenike neistinama, još je ružnije lagati i nekog predstavljati da je praktično malouman jer piše i potpisuje sebi odluke.

 

I za kraj, sa žaljenjem konstatujem da se državni organ -  Gradska opština Vračar, zloupotrebljava kao resurs SNS. Tako se ne upravlja državom ili opštinom Vračar. To DS Vračar nikada nije radila tokom 23 godine, koliko je upravljala ovom opštinom."

 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA