≫ 

VOJSKA SRBIJE NA NOGAMA: Provera snaga za hitno reagovanje (FOTO)

Provera operativnih sposobnosti počela je davanjem uzbune iz Operativnog centra sistema odbrane

  • 55

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsednika Republike sinoć je počela provera operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije. U pitanju je vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da stopira formiranje vojske Kosova

Napet telefonski razgovor Vučića i Tačija

Provera operativnih sposobnosti počela je davanjem uzbune iz Operativnog centra sistema odbrane, kojoj su prisustvovali ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Foto: Ministarstvo odbrane Foto: Ministarstvo odbrane

 

Za vreme trajanja inspekcijskog nadzora biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

Foto: Ministarstvo odbrane Foto: Ministarstvo odbrane

U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovani kombinovani marševi jedinica, bojeva gađanja, rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava.

Foto: Ministarstvo odbrane Foto: Ministarstvo odbrane

 

Cilj inspekcijskog nadzora je ostvarivanje što višeg nivoa osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na eventualne rizike i pretnje po bezbednost države.

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. mart 2017 | 21:04

    Svima koji misle da su Vojska i sluzenje vojnog roka"passe",ili nesto sto je stvar proslosti,rekao bih im da pogledaju kakve Oruzane snage imaju,napr.:Izrael,Kraljevina Norveska,Svajcarska..Tamo je"in"ici u Vojsku,tamo je Vojska=narod.U Izraelu se itekako sluzi vojni rok.I obavezan je i za mladice,ali i za devojke,posto Izrael ima jako malo stanovnika,zato zele da im svaki gradjanin,u"nedaj Boze",ratu-bude vojnik.A mi?Blatimo nasu Vojsku,koja je naslednica tako slavnik vojski.Vojski koje su carstva rusila.Vratimo ponovo dostojanstvo nasoj Vojsci,i uvedimo sluzenje vojnog roka,makar 3meseca,makar i u mestu stanovanja,da se omladina upozna sa oruzjem i orudjem,zlu ne trebalo..

  • Lira ...

    7. mart 2017 | 19:32

    Ne brinemo mi...šiprati jos malo do Nisa dosli...u Makedoniji spreman scenario...jedino kod nas ok...nemojte se igrati sa narodom...

  • Slobodanka Bernadic

    7. mart 2017 | 20:11

    Tako treba, Srbija mora biti spremna da zastiti svoje granice i odgovori na svaki napad na nasu zemlju. Potrebno je brzo reagovati poput tajfuna i sa kopna i iz vazduha.DAR-MAR i gotovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA