Vučić posle reakcije SAD i NATO: Sa Amerikancima nije uvek lako razgovarati, ali znate na čemu ste

Zato moramo da čuvamo mir, zato reagujem tiho, mirno, meni nisu potrebni glasovi tako što ću da vičem i uzvikujem patriotske parole. Znam šta mi je posao i ustavna obaveza i kako da štitim integritet i suverenite Srbije, ali znam i šta je interes naroda - rekao je Vučić

  • 61

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan reagovanjem SAD i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga po pitanju formiranja Vojske Kosova i istakao da su ga američki zvaničnici uverili da su protiv takvog razvoja događaja.

TAČI NA OVO NIJE RAČUNAO: NATO i SAD oštro reagovali zbog formiranja "Vojske Kosova"

VOJSKA SRBIJE NA NOGAMA: Provera snaga za hitno reagovanje (FOTO)

- Sa Amerikancima nije uvek lako razgovarati, ali znate na čemu ste. Oni su mi odmah rekli, nisu ništa krili, da su protiv takvog razvoja događaja i Vojske Kosova na ovakav način, koji je vanustavni i vaninstitucionalni - rekao je Vučić novinarima u Jagodini.

On je precizirao da je sa američkim zvaničnicima razgovarao pre razgovora sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, s kojim se juče čuo telefonom.

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije

Vučić je rekao da mu je drago što je stav američkih zvaničnika ponovio i šef NATO Jens Stoltenberg, koji, kaže, razume šta bi to sa sobom nosilo.

Premijer je istakao da to što ćuti i ne govori glasno određene stvari nije zato što su Srbi uplašeni i mali, već zato što, između ostalog, želi da srpske kompanije izvoze svuda u region.

- Zato moramo da čuvamo mir, zato reagujem tiho, mirno, meni nisu potrebni glasovi tako što ću da vičem i uzvikujem patriotske parole. Znam šta mi je posao i ustavna obaveza i kako da štitim integritet i suverenite Srbije, ali znam i šta je interes naroda - rekao je Vučić.

On je istakao da je veoma zadovoljan reakcijom SAD i Stoltenberga po pitanju formiranja Vojske Kosova.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dara

    8. mart 2017 | 20:48

    To što je NATO i SAD stao na našu stranu je najveća pohvala za Vučićev rad do sada.

  • Lepotan

    8. mart 2017 | 21:02

    Amerikanci gledaju svoj interes a mi nas pa ako se pogodim oto je super.....

  • Putin R.S

    8. mart 2017 | 21:31

    Jedini covek koji vodi diplomatiju kako treba. Svi ovi predhodni mogu samo da uce od njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA