BORBENA VOZILA NA MOSTU NA ADI, MARŠ SPECIJALNIH JEDINICA, BOJEVA GAĐANJA: Ovako je izgledala vanredna provera jedinica za hitno reagovanje (VIDEO) (FOTO)

U toku noći smo proveravali deo jedinica Vojne policije i Specijalne brigade sa ciljem utvrđivanja njihove osposobljenosti i sposobnosti za izvršavanje zadataka obezbeđenja vitalnih objekata od značaja za sistem odbrane - rekao je general-major Radovanović

  • 30

Jedinice Vojske Srbije pokazale su veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka, rekao je danas general-major Goran Radovanović nakon noćašnje vojne vežbe u Batajnici. Ovakve provere operativnih sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije (VS) za hitno reagovanje nastavljena je danas na više lokacija.

 

ŠAMAR TAČIJU! NATO protiv formiranja "Vojske Kosova": Vučić razgovarao sa Stoltenbergom

 

VOJSKA SRBIJE NA NOGAMA: Provera snaga za hitno reagovanje (FOTO)

 

Tokom noći i jutra te snage obišli su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

jov_0491_1488972974

 

Prema rečima direktora Inspektorata odbrane general-majora Gorana Radovanovića vanredni inspekcijski nadzori jedan su od zadataka koji izvršava Inspektorat odbrane, u okviru svojih redovnih aktivnosti.

 

jov_1151_1488972976

 

- Mi izvršavamo i vanredne inspekcijske nadzore VS, u ovom slučaju, snaga za hitno reagovanje. U toku noći smo proveravali deo jedinica Vojne policije i Specijalne brigade sa ciljem utvrđivanja njihove osposobljenosti i sposobnosti za izvršavanje zadataka obezbeđenja vitalnih objekata od značaja za sistem odbrane - rekao je Radovanović.

 

 

Tokom noći sprovedeni su zadaci u rejonu Aerodroma "Batajnica" i na osnovu dosadašnjih rezultata i izveštaja inspektora sa terena, te jedinice su pokazale "veoma visok stepen sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka".

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Po naređenju ministra odbrane i odluci predsednika Republike, pre dve noći je počela provera operativnih sposobnosti dela jedinica VS.

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

 

U pitanju je, kako je saopšteno, vanredni, nenajavljeni, terenski inspekcijski nadzor nad operativnim sposobnostima dela snaga za hitno reagovanje koji će se realizovati do 9. marta na više lokacija u Srbiji.

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Kako je za RTS rekao general-major Radovanović u pitanju su vanredni insekcijski nadzori po naređenju ministra odbrane i prema odluci predsednika Republike Srbije.

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

 

U okviru ovih vanrednih provera, biće organizovani kombinovani marševi jedinica, bojeva gađanja, rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava.

 

Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane

 

Vučić: Uobičajena provera vojske, ništa više od toga

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da je provera dela jedinica Vojske Srbije uobičajena i da se sprovodi u skladu sa planovima.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

- To je uobičajena provera, sprovodi se u skladu sa planovima koje imamo. To je potpuno normalno i ništa više od toga - rekao je Vučić na konferenciji za novinare na Kopaoniku u okviru Biznis foruma koji se tamo održava.

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tejlor

    8. mart 2017 | 21:20

    Kad će više naših 1000 vojnika na granicu sa Albanijom po rezoluciji 1244?Nema šta više da se čeka.

  • mihailovic

    8. mart 2017 | 23:30

    KRAJNJE JE VREME DA PO UN REZOLUCIJI 1244 1000 SRPSKIH VOJNIKA MORA U SVOJU JUZNU SRPSKU POKRAJINU. PREDUGO SE CEKA SA OVIM OZ 1999. SRPSKA VOJSKA JE VAN JUZNE SRBIJE. JA NEZNAM STA VLADA SRBIJE VISE CEKA U. REZOLUCIJA 1244 JE POTPUNO JASNA

  • Lonsdale

    9. mart 2017 | 11:26

    Neverovatan je broj indijanac koji su se nakotili u ovoj nasoj zemlji...nekada je vojska predstavljala nakvecu cast a sad se koliko vidim po komentarima svi sprdaju nesto...epa prijatelji tu istu vosjku su cinili Stepa, Misic, Putnik...pa ako vas besposlicare nije sramota da kritikukuci sadasnju kritikujete i slavnu srpaku vojsku onda vam zelim srecan put i odlazite sto dalje odavde !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA