Vučić: Zahvalnost Eritreji na stavu oko Kosova i Metohije

Premijer Vučić razgovarao jesa ministrom inostranih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom o mogućnostima za unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje ekonomske saradnje

  • 54

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom inostranih poslova Države Eritreje Osmanom Salehom Mohamedom o mogućnostima za unapređenje bilateralnih odnosa i uspostavljanje ekonomske saradnje. Premijer Vučić je ministru Salehu Mohamedu rekao da Srbija veoma ceni dosledan stav Države Eritreje da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, koji je došao do izražaja i protivljenjem prijemu tzv. Kosova u Unesko.

Vučić posle reakcije SAD i NATO: Sa Amerikancima nije uvek lako razgovarati, ali znate na čemu ste

DA LI ĆE SVET KONAČNO POVEROVATI: Američki mediji o strašnim zločinima OVK i ubijanju svedoka

Poseta šefa diplomatije Države Eritreje Republici Srbiji prva je poseta jednog visokog zvaničnika te zemlje od uspostavljanja diplomatskih odnosa pre nepunih pet godina, a ministar Saleh Mohamed smatra da će doneti konkretne rezultate u razvoju političke i ekonomske saradnje.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Vučić i gost iz Države Eritreje su se saglasili da bi potpisivanje sporazuma o ekonomskoj saradnji, odnosno stvaranje ugovorne regulative, pružilo mogućnosti za saradnju, pre svega u poljoprivredi i turizmu, ali i u rudarstvu, prerađivačkoj industriji, informacionim tehnologijama i drugim perspektivnim oblastima.

Dvojica sagovornika su se saglasili i da bi time bile pomognute aktivnosti eritrejske vlade da stabilizuje ekonomske prilike u zemlji i obezbedi ekonomski napredak Države Eritreje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    9. mart 2017 | 16:18

    Da, veliko im hvala na podrsci koju pruzaju Srbiji. To je ono sto se ceni i postuje. Trebaju nam takvi prijatelji.

  • loki

    9. mart 2017 | 17:59

    Poziva i druge zemlje da slede primer Eritreje i ne priznaju KiM, a ako su to već uradile, neka povuku priznanje.

  • Cile

    9. mart 2017 | 18:10

    Srbija se prema svim državama koje je podržavaju u borbi za Kosovo odnos s jednakim poštovanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA