Odbijenu reviziju ne vidim kao pobedu, važna je budućnost: Vučić o odluci Suda u Hagu

Vučić je rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Hagu u kampanji ili za dobijanje političkih poena, jer bi za njega lično i za vladu velika pobeda bila da se obezbede mir i stabilnost i još bolja saradnja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje zahteva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu, jer će, kaže, pobeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspeh.

EU U STRAHU zbog jačanja uticaja Rusije na Balkanu, ali ih zapravo plaši nešto MNOGO GORE

Rusija se ne meša i podržava politiku Srbije: Bogdanov preneo Vučiću

Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Hagu u kampanji ili za dobijanje političkih poena, jer bi za njega lično i za vladu velika pobeda bila da se obezbede mir i stabilnost i još bolja saradnja.

- Tek tada ću moći da kažem da je to velika pobeda - rekao je Vučić.

On je naveo da veruje da Srbi i Bošnjaci mogu da razgovaraju o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba da bude zaboravljeno, ali da sa tim moramo da živimo i da stvaramo drugačiju i bolju budućnost.

- Kao što neki nisu hteli da uđu u srpske cipele kad su tužbu podizali, ja hoću da uđem u bošnjačke i ne mislim da ovo koristim u kampanji - rekao je Vučić.

On je dodao da želi da veruje da takvu poruku razumeju Bošnjaci i u BiH i u Srbiji.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    10. mart 2017 | 21:09

    Ovo je najveci uspeh Srbije,svi su stali na nasoj strani protiv Izetbegovica.

  • iki

    10. mart 2017 | 19:05

    Buducnost nam je najvaznija!

  • psiholoskinja

    10. mart 2017 | 18:55

    Tek kada se budemo okrenuli buducnosti i mislili na buducnost nase dece i drzave znacemo da smo se pomerili sa mrtve tacke, tacke ratova i razaranja a nadasve mrznje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA