Mićunović: Možda će biti prijatno delovati iz opozicije

Član Predsedništva Demokratske stranke kaže da nije siguran šta je u ovom trenutku optimizam po pitanju stvaranja nove vlade i da će "možda biti krajnje neugodno sada imati vlast"

  • 4

Član Predsedništva Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je da formiranje nove vlade Srbije "zavisi od mnogo toga" i da će "možda biti krajnje neugodno sada imati vlast", a "prijatno delovati iz opozicije".

Mićunović je za dnevni list "Večernje novosti", na pitanje da li je optimista da će DS sastaviti vladu, i pored obrta u poslednja 24 sata, odgovorio da se "ne zna šta je u ovom slučaju optimizam!".

- Zavisi od mnogo toga. Možda će biti krajnje neugodno sada imati vlast. Možda će narod biti nezadovoljan, možda će biti štrajkova, buna, afera. Istovremeno, možda će biti vrlo prijatno delovati iz opozicije, da, dok vlast bude u teškoćama, možete slobodno, bez ikakvih kalkulacija i kompromisa, da izgrađujete program u koji verujete - rekao je Mićunović.

On je dodao da je "budućnost u ovom trenutku prilično neprozirna i može nas na različite načine iznenaditi".

- Jedino što mi smeta jeste pojava političara koji izjavljuju: ''Mi možemo sa svima!'' Neko ko može sa svima, očigledno ne pati mnogo od toga da ima program i stav - istakao je funkcioner DS.

Na pitanje na koga misli, Mićunović je odgovorio da neće "nikoga da imenuje".

- Taj tip političara, jednostavno, nije po mom ukusu - dodao je Mićunović.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoka

    28. jun 2012 | 08:36

    Kako "taj tip politicara" nije po tvom ukusu kad si i sam takav.Nazivali ste Dacica nacistom a onda se sa njim grlili i formirali vladu (obzirom da drugacije niste ni mogli), doveli ste ovu zemlju i njenu ekonomiju do kraha i na najnize grane, a sad bi kazete da je bolje iz opozicije, tacno kad ste sve kase ispraznili sad treba pobeci, hostapleri.

  • boza tomic

    28. jun 2012 | 10:10

    Poštovani profesore,vreme je da se povučete sa političke scene.Da li nas plašite mogućim posledicama, ili opet prizivate ulicu da Vam da vlast?DS je pogrešnom politikom i oslanjanjem na pogrešne kadrove sebe dovela u situaciju u kojoj je.

  • pele

    28. jun 2012 | 09:36

    U pravu si Djole.To samo pokazuje nacin razmisljanja politicara-sta god da pricaju,kritikuju,oni ne vide sebe kriticki.Zato je ovakva izjava moguca.Ne vide da su upravo oni zacetnici teze "svako sa svakim,samo da budem vlast",a sada kada ce izvisiti onda im to smeta.Smesno.Nazalost oni ce i dalje(a tu ne mislim samo na DS,svi su oni isti)nositi odela od par hiljada evra,a narod ce da tone.Trebalo bi im svima reci-odlazite!Treba da znaju da su smenljivi na samu pomisao mita i korupcije.E kada se tako postavimo,a ne stranacki,bice nama,narodu bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA