≫ 

Uhapšen gradonačelnik Raniluga samo zato što je u svom vozilu imao predizborne plakate sa likom premijera

Protiv njega je tužilaštvo u Gnjilanu podnelo krivičnu prijavu za izazivanje rasne, verske i nacionalne netolerancije

  • 2

Šef Kancelarije za KiM Marko Ðurić potvrdio je jutros da je Gradimir Mikić, gradonačelnik Raniluga, opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, uhapšen.

Ðurić: Zaštitićemo imovinu kao u slučaju Trepče

Mikić je potom i pušten, a kao razlog hapšenja naveli su zato što je u svom vozilu imao 1.000 predizbornih plakata sa likom premijera Aleksandra Vučića.

Ðurić je u izjavi za TV Pink precizirao da je Mikić uhapšen sinoć, a da pušten jutros uz krivičnu prijavu, a optužen je za raspirivanje nacionalne i verske netpeljivosti.

- On je uhapšen i zaplenjen mu je automobil samo zato što je imao hiljadu plakata sa slikom Aleksandra Vučića sa predizbornim materijalom SNS, a on je optužen za izazivanje rasne, nacionalne i verske netolerancije - precizirao je Ðurić.

On je dodao da je to brutalna represija nad Srbima na KiM, i da su to uradili, kako kaže, zato što znaju da na izborima koji dolaze Aleksandrar Vučić uživa podršku građana srpske nacionalnosti na KiM.

- Očekujemo više od 70 odsto podrške Srba na KiM, što njima ne odgovara i ovakvom repredijom i progonom Srba pokušavaju to da spreče - rekao je Ðurić.

Kako kaže, Mikić je jutros pušten, a protiv njega je tužilaštvo u Gnjilanu podnelo krivičnu prijavu za izazivanje rasne, verske i nacionalne netolerancije.

- To predstavlja brutalnu represiju nad Srbima na KiM - rekao je Ðurić i dodao da su sa Mikićem predstavnici Kancelarije za KiM.

Kako kaže Srbi su jedinstveni i suprostaviće se zajedno obvakvim oblicima pravnog nasilja.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simon

    16. mart 2017 | 11:42

    Vojsko ulazi na Kosmet..dosta je sramote..

  • Branko

    16. mart 2017 | 12:39

    Kako to da policija iz juzne Srpske pokrajine hapsi i oduzima plakate sa likom premijera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA