DETALJI DOGOVORA SA PUTINOM o isporuci aviona, tenkova i borbenih vozila

Dobićemo ih verovatno u nekoj luci u Rusiji i od tog trenutka oni postaju naši. Mi ćemo u skladu sa tim organizovati dopremanje u Srbiju i to je jedini trošak koji će imati Srbija - rekao je Ðorđević

  • 24

Srbija će imati jednu modernu flotu aviona koja će moći da u potpunosti čuva naše nebo i da bude garant bezbednosti svim našim građanima, izjavio je danas ministar odbrane Zoran Ðorđević, dodajući da je, pored toga, dogovoreno da bude isporučeno i 30 tenkova T72 i 30 borbenih vozila BRDM 2.

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA PUTINOM: Pitanje nedelja kada će "migovi 29" stići u Srbiju

VUČIĆ O STABILNOSTI, "MIGOVIMA", PUTINU, PRIŠTINI I IZBORIMA: Ne mogu da mi zabrane da odem na sever Kosova (FOTO)

Ðorđević je novinarima rekao da je dogovor sa Ruskom Federacijom potvrda da Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem radi ispravnu stvar dobru za državu.

- Predsednik Rusije (Vladimir) Putin rekao je da će on potpisati ukaz. Čekamo da bude potpisan ukaz i u skladu sa tim ukazom preuzećemo dalje korake - obijasnio je Ðorđević.

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Prema njegovim rečima, postoje dve varijante, a jedna je da to bude samo pomoć.

- Ono što smo zamolili je da bude, na osnovu vojno - tehničkog sporazuma, vojna tehnička pomoć. To dosta olakšava proceduru i dosta brže cemo doći u posed tih aviona i početi sa remontom i modernizacijom - rekao je Ðorđević.

Navodeći da je pored toga dogovoreno da bude isporučeno i 30 tenkova T72 i 30 borbenih vozila BRDM 2, on je istakao da će svi biti potpuno mordenizovani i rementovani i kao takvi predmet donacije Srbiji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Čekamo samo da se završi, pretpostavljam, proces u Rusiji i nakon toga da budu isporečeni. Onda ćemo da vidimo tehniku kako i na koji način ćemo da ih dopremimo - rekao je Ðorđević.

Na pitanje o plaćanju, ministar je istakao da su tu samo troškovi puta.

- Dobićemo ih verovatno u nekoj luci u Rusiji i od tog trenutka oni postaju naši. Mi ćemo u skladu sa tim organizovati dopremanje u Srbiju i to je jedini trošak koji će imati Srbija - rekao je Ðorđević koji je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem potpisao Sporazum o međusobnoj saradnji dva ministarstva.

Foto: Beoinfo Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alarm

    28. mart 2017 | 14:06

    Ovih 6 smesnih aviona su nikakva zastita,kako na nebu tako i na zemlji,pa prema tome predlazem gospodi na vlasti da pokusaju da nabave S-300 koji ce spreciti bilo kakvu agresiju na nasu zemlju(nijedna zemlja u svetu nije napadnuta koja ima S-300 u svom posedu).

  • O maj Gad

    28. mart 2017 | 13:22

    Pa je li lakse bilo tamo da ih remomtuju pa onda da ih uzmemo.Ionako ga moramo platiti sami.

  • Ezra

    28. mart 2017 | 17:15

    Kolko juce smo sekli nase tenkove a sad......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA