≫ 

Visoki američki diplomata: Kosovo ima bezrezervnu podršku SAD

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji su razgovarali o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu

  • 15

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji je u Prištini ponovio da Kosovo ima bezrezervnu podršku SAD.

ZBOG OTVORENE PRETNJE srpski poslanici su morali da se vrate u kosovski parlament

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i Ji su razgovarali o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu, o odličnim odnosima iozmeđu dve zemlje, koji su konsolidovani u specifično prijateljstvo i odnose u mnogim oblastima, saopšteno je iz kabineta predsednika kosovskog parlamenta.

- Hojt Ji je predsedniku Veseljiju potvdio snažnu podršku Kosovu na putu evroatlanskih integracija, izražavajući bezrezervnu podršku Kosovu. On je istovremeno zatražio da prioriteti u angažovanju institucija Kosova budu donošenje razvojnih ekonomskih politika, povečanje transparetnosti, dobra vladavina i borba protiv korupcije - navodi se u saopštenju.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Tokom sastanka bilo je reči i o odgovornostima koje ima Kosovo kao nezavisna i suverena država u odnosu na svoje građane, ali i susedne zemlje.

Zahvaljujući na podršci koju su SAD dale i daju Kosovu, Veselji je Jia informisao o najnovijim kretanjima na Kosovu, opredeljenju institucija da vode napred proces evropskih integracija, kao i ubrzanju ekonomskog razvoja i dobrobiti građana na unutrašnjem planu.

Visoki američki diplomata tokom dana se susreo sa zamenikom premijera Kosova Branimirom Stojanovićem i šefom poslaničke grupe Srpske liste Slavkom Simičem kao i ministarkom za dijalog sa Beogradom Editom Tahiri.

Za sutra su najavljeni sastanci sa ministrom za Bezbednosne snage Kosova Hakijem Demolijem i komandantom BSK, generalom Rahmanom Ramom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ОРИГИНАЛ

    29. mart 2017 | 06:38

    Српску земљу смо бранили док Америка није постојала. Амери све знају само не знају ко сно ми изгледа. На крају ће Руси ј.м. Америма, а ми Шиптарима и домаћим издајницима!

  • Borka.

    29. mart 2017 | 07:52

    Dok ima droge I dolara bice I podrske.

  • Arsa

    29. mart 2017 | 05:33

    Na šta je spala američka administracija; igra u kolu narkodilera, lopova i zločinaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA