≫ 

HRVATSKI MEDIJI GORE: Kako je Vučić "šmekerski odradio" hrvatskog premijera - čokoladom (FOTO)

Na štandu na kome se predstavljaju proizvodi iz Srbije, Vučić je hrvatskom kolegi uručio kesu sa specijalnim poklonom - istom čokoladom zbog koje se nedavno predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović izvinjavala naciji

  • 55

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poklonio je danas hrvatskom kolegi Andreju Plenkoviću čokoladu proizvedenu u Srbiji, tokom obilaska štanda na kojem su, u okviru Međunarodnog sajma privrede u Mostaru, predstavljene srpske kompanije.Svi hrvatski mediji preneli su ovu vest pod etiketom "skandalozno", jer su protumačili ovo kao neslanu šalu i Vučićevo "šmekersko odrađivanje" hrvatskog premijera istom čokoladom zbog koje se nedavno predsednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović izvinjavala naciji.

ZA KRAŠ SPREMNI: Zbog srpskih čokoladica, Kolindu razapeli na društvenim mrežama (FOTO)

Vučić je, po otvaranju 20. Međunarodonog sajma privrede u Mostaru, zajedno sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, hrvatskim premijerom Adrejom Plenkovićem i članovima predsedništva BIH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem obišao štandove izlagača, među kojima i štand srpske privrede.

Greh je porediti Šantića i Budaka: Vučić u kući u kojoj je preminuo slavni pesnik (FOTO)

Vučić se oglasio povodom rušenja ispred Skupštine

Na štandu na kome se predstavljaju proizvodi iz Srbije, Vučić je hrvatskom kolegi poklonio "srpsku" čokoladu, a Plenković je, na pitanje novinara da li će pojesti tu čokoladu, odgovorio: "Bez problema".

 

Printskrin: Tanjug Printskrin: Tanjug

Hrvatski Telegram, na ovu temu objavio je tekst pod naslovom: "Čini nam se da se Vučić malo zeza; poklonio je Plenkoviću one čokolade zbog kojih se predsjednica svojedobno ispričavala".

Vučić koji predvodi državno privrednu delegaciju Srbije je srpskim privrednicima i političarima iz regiona ukazao na kvalitet srpskih proizvoda i na potrebu privredene saradnje u regionu.

Mostarski sajam se održava na 400 kvadratnih metara prostora, a izlagaci ce biti svetski renomirane kineske firme, kao što su telekomunikacijski giganti Huawei i Zhong Xing Telecommunication - ZTE, proizvodac bele tehnike Gree Elecrtic i svetski vodeci proizvodac gradevinskih i rudarskih mašina LiuGong.

Mehanizam „16+1" pokrenule su 2012. godine vlasti NR Kine zajedno sa vlastima 16 država Centralne i Istocne Evrope, ukljucujuci i BiH, a s ciljem poboljšanja bilateralnih i multilateralnih projekata.

Sajam će trajati do 8. aprila.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marica

    4. april 2017 | 14:14

    Trebao je i Kolindi da pošalje čitav paket :-).

  • Milan

    4. april 2017 | 13:28

    Цео Мостарски сајам се одржава на 4ара простора.Па то је прилично велика површина,како су само успели да га попуне?Ветроватно уз помоћ Кинеза,њих има доста...?!?...

  • Žarko

    4. april 2017 | 14:09

    Lep gest. Verujem da našoj čokoladi neće odoleti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA