≫ 

Francuski sud PONOVO ODLOŽIO odluku o izručenju Haradinaja Srbiji

Zgradu suda, obezbeđuje veliki broj pripadnika francuske policije.

  • 33

Apelacioni sudu u Kolmaru ponovo je odložio odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji, zbog optužbi da je izvršio ratne zločine na Kosovu i Metohiji. Sudija je zakazao novo ročište za 27. april. U živom video prenosu prištinskog portala Indeks onilne pred početak zasedanja, videlo se da je Haradinaj ovog puta bolje raspoložen, osmehivao se novinarima i ćaskao sa svojom advokaticom.

OVK je počinila genocid nad Srbima: Dačić o Tačijevoj provokaciji

On je NAJVEĆI ALBANSKI LOBISTA u Beloj kući: Menadžer Trampove kampanje sada lobira za Kosovo

U nastavku sednice Istražnog veća Apelacionog suda u Kolmaru na kojoj je razmatran zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, tužilac je naveo da je Haradinaj optužen za ubistvo Roma na Kosovu i Metohiji tokom ratnih sukoba, preneli su prištinski mediji.

Tužilac je pročitao nekoliko romskih imena i rekao da je Haradinaj predvodio ljude u izvršavanju tih zločina.

Haradinajev advokat Rejčel Lindon osporavala je dokaze koje je protiv Haradinaja predstavilo tužilaštvo.

Ona se snažno usprotivila i dokazima iz obimne dokumentacije, na više hiljada strana, koju je Srbija dostavila francuskom pravosuđu uz zahtev za izručenje Haradinaja.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Haradinajeve pristalice okupile su se ispred sudske zgrade četiri sata pred početak zasedanja suda, koje je bilo zakazano za 14 sati, javljaju prištinski mediji.

Među njima je bio i poznati albanski bokser Nuri Seferi. Zgradu suda, obezbeđuje veliki broj pripadnika francuske policije.

Haradinaj je uhapšen 4. januara na francusko-švajcarskoj granici, a posle nedelju dana je pušten da odluku o ekstradiciji dočeka na slobodi.

Srbija traži izručenje Ramuša Haradinaja zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva počinjenih 1998. i 1999. godine.

Nekadašnjem regionalnom komandantu OVK je u dva navrata suđeno i u Haškom tribunalu, a 2012. godine je pravosnažno oslobođen svih optužbi.

Glavni tužioci tog suda, prvo Karla del Ponte, a zatim i Serž Bramerc, su se u više navrata žalili Savetu bezbednosti UN zbog problema sa zaštitom svedoka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peca

    6. april 2017 | 14:21

    Dajte više tog Zločinca da mu Srpska ruka sudi !

  • Milorad

    6. april 2017 | 17:51

    evropske vrednosti i postenje.zaSrbe imaju" jasne" dokaze a za ostalu bandu nemaju.stidi se evropo svog bica.

  • Lira......

    6. april 2017 | 14:32

    Čekamo te...kad tad.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA