300.000 evra motiv za prevrat u Srpskoj listi? Stojanović: Jablanović instrument u rukama Prištine

Postoji oko 300.000 evra koje se godišnje uplaćuje za aktivnosti poslanika i očigledno je to interestantno kao plen za pojedince. Ono što u nekom registru piše ne znači da ima podršku u srpskom narodu a Jablanović tu podršku nema - kaže Stojanović

  • 10

Prema zbivanjima u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji, Aleksandar Jablanović je ponovo predsednik Srpske liste od pre tri dana. Međutim, potpredsednik kosovske vlade sa Srpske liste Branimir Stojanović kaže za RTS da Jablanović nema podršku srpskih predstavnika.

On je NAJVEĆI ALBANSKI LOBISTA u Beloj kući: Menadžer Trampove kampanje sada lobira za Kosovo

OVK je počinila genocid nad Srbima: Dačić o Tačijevoj provokaciji

Poslanici Srpske liste sastaće se u Prištini na vanrednom sastanku kako bi raspravljali i zauzeli stav povodom obrta na čelu te liste, po kojem je smenjeni Aleksandar Jablanović ponovo predsednik te liste, s pravom odlučivanja.

- Jablanović nije niti će biti predsednik Srpske liste. To pokazuje da je on pristao da bude instrument u rukama kosovskih političara i radi protiv srpskih interesa - rekao je za RTS potpredsednik kosovske vlade iz Srpske liste Branimir Stojanović.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pozicija predsednika Srpske liste je više formalna i, osim upravljanja i delegiranja u biračkim odborima, nema veliki značaj.

- Ali ima simbolički značaj. Postoji oko 300.000 evra koje se godišnje uplaćuje za aktivnosti poslanika i očigledno je to interestantno kao plen za pojedince. Ono što u nekom registru piše ne znači da ima podršku u srpskom narodu a Jablanović tu podršku nema - kaže Stojanović.

Prema rečima Stojanovića, Srbi su u prošlosti pokazali kako se odnose prema ljudima koji su spremni da izdaju srpske interese i kazniće takvo ponašanje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Љиљана

    6. april 2017 | 13:27

    'Страшан' патриота, образ као ђон. Којој партији он припада-издајничкој. То ду људи који се ничега не боје јер у ништа не верују, али сви ћемо платити по заслузи. Боже опрости.

  • Sibin

    6. april 2017 | 12:56

    Svi ti kvazi politicari na Kosovu zive od nasih para,gradjana srbije tako da treba sve to otkaciti i neznam samo sta se vise ceka?!

  • Nesa

    6. april 2017 | 12:54

    Srbi sa kosova a i vlast u srbiji odmah da reaguju i u korenu da saseku takva desavanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA