• 0

Nikolić uručio sablje najboljim oficirima (FOTO) (VIDEO)

Najbolji u rangu je potpukovnik Vangel Milkovski sa prosečnom ocenom 9.80 kome je predsednik republike uručio pozlaćenu sablju

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je uručio tradicionalna vojnička odličija - oficirske sablje, oficirima koji su uspešno završili školovanje u 55. klasi Generalštabnog usavršavanja škole Nacionalne odbrane.
Najbolji u rangu je potpukovnik Vangel Milkovski sa prosečnom ocenom 9.80 kome je predsednik republike uručio pozlaćenu sablju.

Drugi u rangu je potpukovnik Zoran Dragićević sa prosečnom ocenom 9.40 kome je Nikolić uručio srebrnu sablju, dok je trećem u rangu, potpukovniku Nenadu Sretenoviću, sa prosečnom ocenom 9.20, urečena sablja sa posvetom.
Generalštabno usavršavanje završilo je 36 oficira Vojske Srbije i tri oficira iz oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su osposobljeni za planiranje i rukovođenje u savremenim vojnim operacijama u zemlji i svetu.

Svečanost povodom završetka njihovog školovanja organizovano je u Domu Narodne skupaštine isto kao i svečanost povodom završetka školovanja 1. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.
Polaznicima 1. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, koje je završilo 13 polaznika iz više državnih organa Srbije i dvojica iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, plakete je uručio ministar odbrane Dragan Šutanovac.
Uz rodbinu, rođake i prijatelje, polaznike Generalštabnog usavršavanja i Visokog studija bezbednosti i odbrane svečanosti su prisustvovali strani vojni izaslanici, diplomatski kor, kao i načelnik generalštaba Vojske Srbije genaral potpukovnik Ljubiša Diković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima