Nikolić uručio sablje najboljim oficirima (FOTO) (VIDEO)

Najbolji u rangu je potpukovnik Vangel Milkovski sa prosečnom ocenom 9.80 kome je predsednik republike uručio pozlaćenu sablju

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je uručio tradicionalna vojnička odličija - oficirske sablje, oficirima koji su uspešno završili školovanje u 55. klasi Generalštabnog usavršavanja škole Nacionalne odbrane.

Najbolji u rangu je potpukovnik Vangel Milkovski sa prosečnom ocenom 9.80 kome je predsednik republike uručio pozlaćenu sablju.

Drugi u rangu je potpukovnik Zoran Dragićević sa prosečnom ocenom 9.40 kome je Nikolić uručio srebrnu sablju, dok je trećem u rangu, potpukovniku Nenadu Sretenoviću, sa prosečnom ocenom 9.20, urečena sablja sa posvetom.

Generalštabno usavršavanje završilo je 36 oficira Vojske Srbije i tri oficira iz oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koji su osposobljeni za planiranje i rukovođenje u savremenim vojnim operacijama u zemlji i svetu.

Svečanost povodom završetka njihovog školovanja organizovano je u Domu Narodne skupaštine isto kao i svečanost povodom završetka školovanja 1. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane.

Polaznicima 1. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane, koje je završilo 13 polaznika iz više državnih organa Srbije i dvojica iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, plakete je uručio ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Uz rodbinu, rođake i prijatelje, polaznike Generalštabnog usavršavanja i Visokog studija bezbednosti i odbrane svečanosti su prisustvovali strani vojni izaslanici, diplomatski kor, kao i načelnik generalštaba Vojske Srbije genaral potpukovnik Ljubiša Diković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA