U Nišu koalicija SNS, SPS, URS i DSS

Logično je da koaliciona većina u Nišu bude onakva kakva će biti i na republičkom nivou, kažu niški socijalisti

  • 0

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Perišić najavio je formiranje većine u gradskom parlamentu, koju bi činili SNS, SPS, URS i DSS, a potpisivanje strateškog koalicionog sporazuma sa socijalistima do kraja ove nedelje ili početkom naredne.

Perišić je na konferenciji za novinare, sa predsednikom Okružnog odbora SPS Nišavskog okruga Igorom Novakovićem, najavio intenzivne pregovore do kraja sedmice i konstituisanje gradske vlasti u zakonskom roku.

Novaković je rekao da je logično da koaliciona većina u Nišu bude onakva kakva će biti i na republičkom nivou, kao i da su u dosadašnjim pregovorima programska pitanja većinom usaglašena sa naprednjacima i da se još uvek razgovara o ekonomskoj i finansijskoj platformi na nivou grada.

Perišić, Novaković i član Glavnog odbora SPS Zoran Radovanović rekli su da nije bilo još reči o kadrovskim rešenjima, ali da će i ona doći na dnevni red.

Rok za konstituisanje gradske skupštine ističe 14. jula. Na gradskim lokalnim izborima SNS je osvojila 17 mandata, DS 15, URS 11, SPS-PUPS-JS deset, a DSS i LDP po četiri mandata.

(I. M./Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA