Brat krvnika otvoreno preti: Ako Ramuš bude izručen Srbiji, na Kosovu vas neće biti

- Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale - rekao je Daut Haradinaj

Poslanik Skupštine Kosova Daut Haradinaj, koji je brat lidera Alijanse za budučnost Kosova i bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, izjavio je večeras da na Kosovu neće biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

(EKSKLUZIVNA FOTOGRAFIJA) KRVNIK HARADINAJ nazdravlja vinom i uživa s bratom u francuskom restoranu

DRAMATIČNO UPOZORENJE OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI: Albanci spremaju napade na Srbe, hoće da zapale region

Učestvujući u emisiji "Infobox" TV Dukadjini, Haradinaj je pretio i ratom ukoliko sud u Kolmaru, u Francuskoj, donese odluku o izručenju Ramuša Haradinaja Srbiji.

- Mogu nas uvesti u rat, ništa drugo. Ja za druge ne znam, ali znam za sebe: ako pogreše i ako to urade (izruče Haradinaja) treba da budu spremni za ozbiljnije teme. Ako žele Kosovo etnički bez Srba, onda neka se šale - rekao je Daut Haradinaj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je juče da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem i sud trebalo da se donese odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje. Haradinaj je juče posle završetka ročišta rekao da očekuje da će 27. aprila biti oslobođen.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, dok je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj poternici Srbije zbog optužbi za ratne zločine. Francuski sud ga je 12. januara pustio iz pritvora ali uslovno, da u Francuskoj sačeka konačnu odluku o izručenju.

Haradinaja je 2012. godine Haški tribunal za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji oslobodio optužbe za ratni zločin.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • draza

    8. april 2017 | 00:37

    Oboje pod mač bato⚱️⚱️⚱️

  • Ljuba

    8. april 2017 | 00:31

    Ozbiljan olos samoprozvane otete teritorije.Naka mu sada Amerika spasava srodnog olosa.

  • RRXxxx

    8. april 2017 | 00:42

    Ovo je za sud. Zlocinci javno se pokazujete koste

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA