Socijalisti vladaju Vranjem već 22 godine!

SPS i SNS napravili vladajuću koaliciju u ovom gradu, novi gradonačelnik socijalista Zoran Antić, njegova zamenica naprednjak Bojana Veličkov

  • 0

Novi gradonačelnik Vranja je Zoran Antić iz Socijalističke partije Srbije, dosadašnji zamenik predsednika Skupštine grada. Tako je u ovom siromašnom gradu na jugu Srbije nastavljena vladavina socijalista koja traje 22 godine. Zlobnici bi rekli da se nije ni menjala od 1945, kada su komunisti ovaj grad oslobodili od Bugara.

Za zamenika gradonačelnika izabrana je Bojana Veličkov iz SNS, diplomirani inženjer poljoprivrede. Za njih je danas u nastavku konstitutivne sednice Skupštine grada Vranja glasala odbornička većina SPS i SNS, koju čini 35 od ukupno 65 odbornika.

Na predlog SNS-a, za sekretara skupštine grada, uz podršku svih prisustnih odbornika, postavljena je Ljiljana Stojanović, dosadašnji sekretar, inače nestranačka ličnost. U naredne četiri godine njen zamenik će biti diplomirani pravnik Nenad Stajić, kandidat SPS.

Dejan Tričković, novoizabrani predsednik gradskog parlamenta, u prvom obraćanju poručio je odbornicima da sujetu i lične interese ostave po strani, a govornicu koriste za argumentovanu diskusiju.

Ipak, nije se to baš svima svidelo. Po oceni DS-a, nova vlast je baš požurila sa formiranjem. Goran Stefanović, predsednik Gradskog odbora DS-a, izrazio je sumnju da se neko plaši preokreta u stvaranju vladajuće koalicije na republičkom nivou. Isključivanje URS-a iz vlasti izazvalo je i burne reakcije lidera stranke Uroša Trajkovića.

(I. M. /Tanjug / Ok radio)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA