ČELIČNO PRIJATELJSTVO: Naša je politika nepromenljiva, a to je politika jedne Kine

Vučić je rekao da je prijateljstvo Srbije i Kine čelično i da Kina u našoj zemlji ima iskrenog prijatelja

  • 47

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Komunističke partije Kine i poručio da je prijateljstvo dve zemlje čelično i da država uvek može da računa na podršku Srbije. Naša je politika nepromenljiva, a ta politika je politika jedne Kine i tu kod nas nema odstupanja, na svakom mestu i u svakom trenutku, istakao je Vučić i zahvalio Kini na podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Nećemo Srbiju ostaviti na cedilu ni u 2017. godini: Gabrijel uoči posete Beogradu

SRBIJA "SILA POMIRENJA": Mekejn posle susreta sa vili "Mir"! Vučić: Nećemo ni u jedan vojni savez (VIDEO) (FOTO)

Vučić je rekao da je saradnja Srbije i Kine plodonosna na svim poljima, podsetivši da su našu zemlju u prethodne tri godine posetili i predsednik i premijer Kine Si Ðinping i Li Kećiang.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Veoma smo srećni što vas vidimo u Srbiji, dobrodošli u našu zemlju, osećajte se kao kod kuće - rekao je Vučić i posebno pozdravio člana Politbiroa centralnog komiteta KP Žang Čunciana, navodeći da je svojim dolaskom Srbiji učinio veliku čast.

Vučić je rekao da je prijateljstvo Srbije i Kine čelično i da Kina u našoj zemlji ima iskrenog prijatelja.

- Mi se time ponosimo, to ne krijemo ni na jednom mestu - rekao je Vučić i goste iz Kine pozvao da prošetaju ulicama Beograda, navodeći da će videti prijateljstvo običnih ljudi, jer Srbi veoma vole Kinu i kineski narod.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Delegaciju Komunističke partije Kine predvodi član Politbiroa centralnog komiteta KP Žang Čuncian. On je čestitao premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima i preneo pozdrave kineskog predsednika i premijera.

Kineski funkcioner je zahvalio premijeru Vučiću na podršci Srbije Kini na međunarodnim planu, između ostalog i stavom da podržava politiku „jedne Kine“. Džang je rekao da je Srbija sve popularnija u Kini i da je vidljivo sve veće interesovanje za razvoj bilateralne privredne saradnje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je upoznao premijera Vučića sa pozitivnim kretanjem ekonomskih pokazatelja, kao i planom kineske države i partije za razvoj kineskog društva i ekonomije, koji podrazumeva i borbu protiv siromaštva i modernizaciju zemlje.

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    12. april 2017 | 19:32

    Kad imamo ovakve gigante za prijatelje šta više poželeti.

  • Una

    12. april 2017 | 15:52

    Podrska pravog prijatelja i partnera koja Srbiji pruza jos veci ugled.

  • Goran

    12. april 2017 | 19:08

    Odnosi Srbije i Kine su na zavidnom nivou i razvijaju se odlično i to je postignuto zahvaljujući Premijeru Vučiću, njegovoj vladi i njihovom radu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA