Ljajić: Nikolićeva ponuda bila korektna

Lider Socijaldemokratske partije Srbije kaže da je ponudu predsednika Srbije odbio jer bi učestvovanje u ovoj vladi Srbije bilo "krajnje neprincipijelno i nemoralno"

  • 2

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić kaže da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić "bio korektan" kada mu je ponudio učešće u republičkoj vlasti, čiju bi okosnicu trebalo da čine naprednjaci, socijalisti i URS. Međutim, za Ljajića bi ulazak u tu vladu bio "krajnje neprincipijelan", jer je njegova partija bila na listi Demokratske stranke.

- Ponudio nam je učešće u vlasti, rekao da oni svakako imaju većinu, ali da smo mi napravili rezultat i da region treba da ima svog predstavnika, koji je dobio najviše glasova. Ja se samo ne slažem s delom tog obrazloženja u kojem se zapravo kaže da smo mi manjinska stranka. Mi nismo manjinska stranka, mi smo stranka koja deluje na području cele Srbije, imamo svoje predstavnike u gotovo svim opštinama u zemlji - rekao je Ljajić za dnevni list "Politika".

Na konstataciju lista da li to znači da ga Nikolić i dalje vezuje za Sandžačku demokratsku partiju (SDP), umesto za SDPS, Ljajić je odgovorio da je tako, ali da je "to irelevantno".

- U svakom slučaju, cenim da je to bila korektna ponuda i ja sam rekao da su se prema toj ponudi isprečili isključivo razlozi moralne prirode. Za stranku bi sigurno na kratak rok bilo profitabilnije da uđe u vlast i da se dalje razvija, pre svega u smislu jačanja stranačke infrastrukture. I kada je reč o vidljivosti stranke bilo bi bolje da budemo deo buduće vlade - smatra Ljajić.

On je dodao da bi to, međutim, "bilo krajnje neprincipijelno i nemoralno s obzirom na to da smo mi bili na listi Demokratske stranke". Prema njegovim rečima, on bi se u takvoj vladi osećao "kao da je nekome zavukao ruku u džep". Ljajić je posebno istakao da će, osim Demokratske stranke Srbije, SDPS biti jedina stranka koja je bez vlasti.

- Svi će biti negde na vlasti, mi ćemo biti u opoziciji. Ali to je izbor i ja mislim da je to krajnje principijelno. Mislim da je to neka investicija u političku budućnost, jer ovo što sada imamo jeste najobičnija buvlja pijaca. Inače, bez obzira na ovu odluku, mi ćemo podržavati svaki reformski zakon i sve ono za šta mislimo da je u interesu građana Srbije - poručio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, SDPS će "ovu vrstu principijelnosti demonstrirati na najbolji način i u Vojvodini", gde su bili u koaliciji sa SPS-om.

- Imamo dva poslanika u Skupštini Vojvodine i ukoliko SPS bude izbačen iz pokrajinske vlasti i mi ćemo deliti sudbinu te koalicije u kojoj smo bili - rekao je Ljajić.

(M. S. / Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marija

    6. jul 2012 | 17:32

    LJajić želi da sačuva obraz.Ne znam kako ,kada ga je odavno izgubio

  • beskoni

    6. jul 2012 | 12:28

    Laze Rasim jer nije imao nikakvu ponudu od Nikolica.Ovim komentarom se ulizuje Tadicu hoce da dokaza koliko je veran DS ili bolje reci "druzini pere kvrzice".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA