Susret Vučića, Dačića i Dinkića na tajnoj lokaciji

Predstavnici SNS, koalicije oko SPS i URS održaće danas sastanak u vezi sa dogovorom o principima koalicionog sporazuma, koji će, prema najavama, biti zasnovan na osam principa

  • 0

Lideri Srpske napredne stranke, koalicije SPS-PUPS-JS i Ujedninjenih regiona Srbije Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić sastali su se danas Beogradu kako bi razgovarali o daljem usaglašavanju koalicionog sporazumu, prenela je TV B92.

Lokacija susreta je nepoznata, a prema saznanju te televizije, sastali su se samo lideri tri stranke. Kako je ranije izjavio Vučić, cilj sastanka je finalizacija koalicionog sporazuma na čijim osnovama će funkcionisati buduća vladajuća koalicija. Vučić, koji je koordinator za izradu koalicionog sporazuma, rekao je da će vlada biti formirana do 24. jula, kao što je na početku razgovora budućih koalicionih partnera i najavio.

- Vlada će biti formirana do 24. jula, ili dan-dva pre ili kasnije -  kazao je Vučić za TV B92.

Današnji sastanak je prvi trojni susret posle niza bilateralnih razgovora, koji su zvanično počeli 29. juna susretom naprednjaka i socijalista u sedištu SNS u Beogradu.

Na posledenjem bilaterlanom sastanku delegacija SNS i URS pre dva dana otkriveni su obrisi budućeg koalicionog sporazuma, koji bi trebalo da se sastoji od osam segmenata - državna politika, ekonomska i socijalna politika, pravna država i vladavina prava, borba protiv korupcije, organizovanog kriminala, reforma državne uprave, departizacija, decentralizacija i sloboda medija. Ključni deo programa, kako je tada najavljeno, biće fiskalna konsolidacija, koja mora da se obavi najkasnije do septembra.

(D. Z. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA