UZBUNA NA KOSOVU: Mogući TERORISTIČKI NAPADI, policija u pripravnosti

Kosovska policija počela da primenjuje poseban operativni plan, zbog pretnji od mogućih terorističkih akcija

  • 10

Američka ambasada u Prištini pozvala je svoje državljane na Kosmetu da budu pažljivi narednih dana, tokom verskih praznika i velikih okupljanja i manifestacija, a sve, kako navodi u pozivu, zbog pretnji od mogućih terorističkih akcija. Istovremeno, kosovska policija počela je da primenjuje poseban operativni plan, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević, dok je kosovski premijer Isa Mustafa održao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Braća Haradinaj otimaju Visoke Dečane: Proći ćete kao 1999.

JASNA PORUKA NEMAČKE: "Vojska Kosova" samo u dogovoru sa Srbima

Poziv američkim državljanima može da važi i za ostale ljude na Kosmetu, da se klone gužvi, da budu oprezni prilikom javnih okupljanja jer i pravoslavna i katolička verska zajednica obeležavaju Uskrs.

U pozivu se ističe da su teroristi u regionu još odranije planirali da napadnu osetljive ciljeve, uključujući crkve i bogomolje, pešačke centre, sportske terene i javne skupove.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

U tom smislu, američka ambasada pozvala je svoje građane da preispitaju svoje kretanje i namere, kako bi osigurali ličnu bezbednost.

Inače, svim pripadnicima Kosovske policije koji su na godišnjem odmoru naređeno da se vrate na posao i dok im je radno vreme sa osam produženo na 12 časova.

Policajcima na Kosovu je do daljnjeg, kazao je zamenik ministra unutrašnjih poslova Kosova Milan Radojević, zabranjeno uzimanje godišnjeg odmora.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Radojević nije demantovao, ali ni potvrdio da je razlog za ovakav potez kosovske policije mogućnost od terorističkih napada na Kosovu, na koje je  upozorila američka ambasada u Prištini, kao i mogući protesti pristalica kosovske opozicije zbog vraćanja u skupštinsku proceduru pitanja demarkacije granice Kosova sa Crnom Gorom.

Radojević je za Tanjug kazao da će Kosovska policija posebno tokom uskršnjih praznika biti u pripravnosti naglasivši da su već preduzete određene mere u pravcu dodatnog osiguranja manastira na Kosovu.

Odluku o posebnom operativnom planu doneo je Generalni direktorijat Kosovske policije u Prištini.

Takođe, kosovski premijer Isa Mustafa održao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.

Printskrin: YouTube/Gazeta Express Printskrin: YouTube/Gazeta Express

U saopštenju koje je objavljeno na sajtu vlade u Prištini navodi se da se na sednici u četvrtak razgovaralo i o akcijama koje preduzimaju prištinske institucije kako bi se "zaštitili sigurnost i ustavni poredak".

Na sastanku je bilo reči i o koracima nadležnih institucija "u prevenciji i suočavanju sa izazovima u sektoru bezbednosti".

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    14. april 2017 | 09:52

    Treba siptari da roknu par amera dole da vide idioti koga stite...

  • Miki

    14. april 2017 | 09:48

    Evo sav se tresem od uzbune na kosovu. A Jer treba da se divim kosovskoj policiji sto je preuzela niz radnji? Ili sta?

  • Mirko

    14. april 2017 | 09:31

    Smislili arnauti opet nesta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA