Vučić: Koalicioni sporazum do 10. jula

Lider SNS-a najavio je da će vlada, koju će pored naprednjaka činiti i koalicija SPS-JS-PUPS i URS, biti formirana oko 24. jula, dodajući da će konsultacije između predsednika ovih stranaka biti održavane svakodnevno

  • 0

Stranke koje prave novu vladu Srbije u utorak, 10. jula, potpisaće koalicioni sporazum, a nova vlada biće formirana oko 24. jula, izjavio je danas agenciji Beta lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić posle razgovora sa koalicionim partnerima.

Vučić je agenciji Beta rekao da će nova vlada razgovarati sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali nije želeo da govori o detaljima.

Kako je naveo, sa predsednicima Socijalističke partije Srbije i Ujedinjenih regiona Srbije, Ivicom Dačićem i Mlađanom Dinkićem, do potpisivanja sporazuma će se sastajati svakodnevno.

- Konsultacije ćemo nastavljati svakodnevno - rekao je Vučić, i dodao da, ako sve bude u redu, očekuje da nova vlada bude formirana oko 24 jula.

Kako je naveo, trojica lidera su se dogovorila da o tekstu sporazuma obaveste javnost, kako bi građani mogli da proveravaju šta je od toga ispunjeno.

Na pitanje u vezi sa  pronalaženjem načina na koji će biti smanjen veliki budžetski deficit Srbije, Vučić je rekao da će se , naravno, razgovarati sa Međunarodnim monetarnih fondom, ali nije želeo da govori o detaljima.

- Vlada mora biti strukturno manja, a razgovarali smo i rashodnoj, i o prihodnoj strani budžeta - rekao je Vučić na pitanje o ekonomskom programu nove vlade.

U saopštenju posle sastanka navedeno je i da su trojica lidera potvrdila saglasnost o evropskoj budućnosti Srbije, opredeljenost za žestoku borbu protiv korupcije i kriminala, i za ozbiljne i obimne ekonomske reforme.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA