KRKA JE MALO BESAN: Vlada iz "drugog pokušaja" nije moj prioritet

Potpredsednik PUPS izjavio je da ništa nije niti će tražiti u vezi sa novom Vladom, posebno ne od onih koji su "lagali juče, lažu danas, a lagaće i sutra"

  • 0

Potpredsednik PUPS Milan Krkobabić izjavio je da ništa nije niti će tražiti prilikom sastavljanja nove Vlade Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, Krkobabić je povodom učestalih insinuacija koje se pojavljuju u vezi sa njegovim imenom i ulogom u procesu formiranja skupštinske većine i Vlade rekao da "Vlada u drugom pokušaju" nije njegov prioritet.

- Vlada u "drugom pokušaju" nije moj prioritet i ništa nisam tražio, ne tražim i neću tražiti, a posebno ne od onih koji su zbog svojih lukrativnih očekivanja lagali juče, lažu danas, a lagaće i sutra - navedeno je u saopštenju.

Prema pisanju beogradskih medija, u PUPS su posebno ogorčeni zbog prljave kampanje koja se protiv njih vodi u medijima. Priče o tome da funkcioneri te stranke traže za sebe mesta guvernera NBS, direktora Razvojne banke, ministra trgovine ili direktora BIA "obična su podmetačina" kako bi se narušio ugled i smanjio potencijal PUPS u pregovorima o Vladi.

List "Danas" preneo je da su iz PUPS kazali da niti su tražili neki resor niti ih je iko pitao pitao šta bi želeli. Taj list navodi i da je PUPS praktično isključen iz pregovora o formirnaju nove Vlade i da nije konsultovan u vezi sa programskim principima.

- U PUPS smatraju da je ponašanje SNS, SPS i URS "ponižavanje, uvreda i marginalizacija" partije koja u novom sazivu Skupštine ima 12 mandata - preneo je list "Danas".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA