Izašao sam iz auta i tada su se najglasniji demonstranti razbežali: Šešelj imao incident ispred Skupštine Srbije

Šešelj kaže da su neki od njih bili ljubazni, a neki su psovali i galamili

  • 27

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas posle incidenta ispred Skupštine Srbije gde su učesnici protesta Protiv diktature pokušali da prepreče put njegovom vozilu, da oni koji demonstriraju, mogu da to čine koliko hoće, ali da neće dozvoliti nasrtaje na sebe i svoje saradnike.

Šešelj se oglasio o navodima da će podneti ostavku

On je rekao da je po okončanju sednice krenuo putem kojim uvek ide vozilom Srpske radikalne stranke ka Bulevaru kralja Aleksandra.

Kako je naveo, tamo je stajalo stotinak ljudi koji su preprečili prolaz i koje je kroz prozor zamolio da se pomere.

Šešelj kaže da su neki od njih bili ljubazni, a neki su psovali i galamili.

Lider radikala je dodao da njega od 1990. godine nikada niko nije mogao da spreči da uđe ili izade iz Skupštine ako je imao mandat poslanika.

Šešelj je rekao da će, dok mu traje mandat ulaziti i izlaziti na glavni ulaz, po propisanoj proceduri.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Dok sam poslanik neću nikome dozvoliti da me u tome spreči. Vozač, pratilac i ja smo krenuli da izađemo iz kola i tada su se oni koji su bili najglasniji razbežali - rekao je Šešelj.

- Protiv sam svake agresije. To i nisu bile demonstracije, da ih je bilo 2.000 ili 3.000, ja ne bih išao kroz masu, išao bih pored. Bilo je tu i pijanih i psihopata, mada je bilo i časnih ljudi, nisu mi delovali kako kompaktna masa - naveo je Šešelj.

On je poručio da se tokom demonstracija ne mogu blokirati vitalne saobraćajnice, mostovi i auto-putevi, već da oni koji protestuju mogu nezadovoljstvo iskazati u centru grada.

U skupštini Srbije danas je nastavljeno zasedanje, a učesnici protesta blokirali su izlazak vozila sa skupštinskog parkinga na Bulevar.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    20. april 2017 | 12:06

    U Srbiji tuznoj,desio se pomak.Pozadi je Seselj,a napred je - stomak. ( U autu, samo,pokazuje lice,pri izlasku, pomoc mocne - dizalice,)...

  • Vesna

    19. april 2017 | 20:30

    Kakvi demonstranti? Gomila nesposobnih,plaćenih od ko zna koga,pijanih,egzibicionista željnih publiciteta,možda čak i psihopata.Napravili privatnu zabavu,karneval,vašar. A nama građanima pakao svaki dan na povratku kući. Dok se danas mrznu njihovi mentori ds,Janković,Jeremic sede u svojim toplim domovima i smeju se i njima i nama.A mi običan svet ovo nećemo zaboraviti pa ćemo se mi smejati njima na sledećim izborima. Izgubiće još gore nego na ovim.

  • Daki

    20. april 2017 | 08:12

    To Sekiiiii...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA