Nikolaidis uporedio Srbiju sa Iranom

Autor spornog teksta kaže da ništa od napisanog ne bi promenio

  • 2

Savetnik predsednika crnogorske skupštine Andrej Nikolaidis, posle demarša koji je Beograd uputio Podgorici zbog njegovog teksta, uporedio je Srbiju sa Iranom, koji je, kako je kazao, poslao fatvu na indijskog književnika Salmana Ruždija.

- Nije država Srbija samo zbog ovog teksta uputila demarš. Prema informacijama koje imam, država Srbija je protestovala, što je više nego šokantno, i zbog mog romana "Mimesis", koji sam napisao 2003. godine. Recite mi ko se u istoriji civilizacije usudio da protestuje zbog romana? To je radio Iran šaljući fatvu na Salmana Ruždija - naveo je Nikolaidis za podgoričke Vijesti.

Upitan kako gleda na demarš Srbije, Nikolaidis je rekao da veruje da ga "neko dugo prati i da je sve pripremljano vrlo brižljivo".

- Takođe mi govori ko je bio zadužen za mene, budući da su oni koji su bili okidači za sve ovo nastupili javno i tu su iz Crne Gore - naveo je on, dodavši da misli na potpredsednika Pokreta za promene Koču Pavlovića.

On je kazao da ni nakon burnih rekacija u srpskoj i crnogorskoj javnosti i zahteva za njegovu smenu, ništa ne bi promenio u svom tekstu "Šta je ostalo od velike Srbije".

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MasaMaravic

    19. januar 2012 | 12:07

    RT @telegrafrs: Nikolaidis uporedio #Srbija sa Iranom http://t.co/APryQgEL #Balkan #CrnaGora

  • telegrafrs

    19. januar 2012 | 11:53

    Nikolaidis uporedio #Srbija sa Iranom http://t.co/APryQgEL #Balkan #CrnaGora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA