OKRŠAJ Gojkovićeve sa opozicijom: Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, ali ne dozvoljavam uvrede

Pod punom odgovornošću ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali dozvoliti da se govori o fašizmu u parlamentu Srbije - ne dozvoljavam - rekla je Gojković

  • 52

Spalite me, ali neći dozvoliti uvrede, rekla je danas predsednica parlamenta Maja Gojković povodom navoda poslanice Marinike Tepić da je protekle nedelje u skupštini počela da se sprovodi "čista fašizacija". Parlament ne promoviše fašizam, istakla je Gojković.

Za smenu Maje Gojković glasalo manje poslanika, nego što je tu smenu tražilo

Konstatovana ostavka Saše Jankovića, potvrđeno više sporazuma

Gojković i Tepić su polemisale tokom utvrđivanja dnevnog reda, kada je Tepić obrazlagala svoj predlog zakona o izmenama zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašitičkih organizacija i udruženja i zabrani upotrebe neonacističkih ili fašitičkih simbola i obeležja.

Tepić je rekla da joj se čini da su sada izmene tog zakona benigne u odnosu na ono što se dešavalo poslednjih nedelja.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović u parlament je, rekla je ona, uveo novu kategoriju, pa možda čak i "novu rasu" - decu narodnih poslanika i decu novinara, a povodom toga što je nedavno javno pokazivao fotografije učesnika protesta.

Gojković nije dozvolila da Tepić nastavi izlaganje:

- Pod punom odgovornošću ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali dozvoliti da se govori o fašizmu u parlamentu Srbije - ne dozvoljavam - rekla je Gojković.

- Ovo je za svaku osudu i javnosti i parlamenta. Molila bih sve poslanike, sve šefove poslaničkih grupa da reaguju na ovakav neprimereni rečnik - poručila je Gojković.

Dodala je da je osoba koja se "ne kopča na leđa":

- Vrlo dobro znam o čemu se radi, slušala sam i neistine koje ste iznosili ispred (u holu). To je vaše pravo, ali ovde ne možete - rekla je ona.

Gojković o navodima da je građanima zabranjen ulaz u Skupštinu

Predsednica parlamenta Maja Gojković odbacila je danas navode pojedinih poslanika opozicije da je građanima zabranjen ulaz u Skupštinu i i apelovala na opoziciju da ne pravi “šou” od svake sednice.

- Građani mogu da uđu u Skupštinu, pod uslovom da se prijave. Nemojte da pravite šou na početku svake sednice kada pokušavamo da radimo ono za šta su nas građani izabrali - rekla je Gojković.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Odgovarajući na pitanje poslanika DS Balše Božovića povodom navoda o zabrani ulaska građana u parlament, Gojković je pozvala poslanike da se ne bave temama za jeftine novine i naslovne strane.

Istakla je da ne želi da učestvuje u pokušaju opozicije da obesmisli rad parlamenta.

Gojković je nakon toga čestitala građanima na izboru Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, navodeći da je to bila njena obaveza kao predsednika parlamenta, nakon čega je usledio aplauz poslanika vladajuće koalicije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Inače, Skupština Srbije utrdila je danas, posle tri sata, dnevni red nove sednice na kojoj će poslanici razmatrati predloge zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzijskoj medicine.

Te zakonske predloge poslanicima obrazlaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja

    21. april 2017 | 22:04

    Ovo pokazuje koliko je opozicija isfrustrirana...svojim postupcima sve vise gube svojih glasaca

  • paki

    21. april 2017 | 22:28

    Nadam se da će se u narednom periodu pojedini poslanici opozicije početi ponašati u duhu zakonodavnog hrama.

  • lena

    21. april 2017 | 21:39

    Opozicija ocigledno nezna kako treba da se ponasa u skupstini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA