NEMA VLADE? PUPS protiv sporazuma sa SPS, SNS i URS!

Posle četiri sata iza zatvorenih vrata, Predsedništvo PUPS-a donelo odluku da ne potpisuje koalicioni sporazum, jer nisu zadovoljni tretmanom u pregovorima oko formiranja nove vlade!

  • 7

Zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić izjavio da neće potpisati koalicioni sporazum i da nije zadovoljan tretmanom u pregovorima oko formiranja nove vlade.

- PUPS neće potpisati nacrt koalicionog sporazuma u ovoj formi, jer nije precizan - rekao je potpredsednik PUPS-a.

Predsedništvo PUPS je četiri sata iza zatvorenih vrata razmatralo koalicioni sporazum za formiranje nove vlade Srbije, a Krkobabić je istakao da je proces formiranja vlade još uvek potpuno otvoren i dodao da će se "videti hoće li biti trećeg pokušaja".

Sednica Predsedništva PUPS-a počela je u 11 sati, a za 14 je bila najavljena konferencija za novinare na kojoj je trebalo da budu saopšteni stavovi te stranke o formiranju nove vlade i o koalicionom sporazumu. Ipak, rasprava se otegla, pa se dugo čekalo i na bilo kakvu zvaničnu informaciju.

Iz PUPS-a su tražili još neko vreme da razmotre predloženi koalicioni sporazum, kako bi se preciziralo da li je sporazum u potpunosti u skladu sa stavovima ove stranke. Zahtev PUPS-a je, kako se moglo čuti, da se prema rezultatima izbora dele izvesna mesta u budućoj vladi.

Predsednik PUPS-a Jovan Krkobabić izjavio je za "Pres" da ta stranka još nije odlučila da li će učestovati u budućoj vladi i da nije učestovala u pregovorima, već da iz medija saznaje o podeli resora.

Iz redova te stranke se tokom vikenda moglo čuti i da su u pregovorima "svedeni na dekor za TV kamere", a Krkobabić je rekao da će PUPS razmotriti koalicioni sporazum.

- Mi ćemo razmatrati taj materijal, bez obzira što su se prema nama poneli nekorektno - zaključio je u subotu Krkobabić.

PUPS je, pojedinačno gledano, druga stranka po jačini u koaliciji sa SPS-om - od ukupno 44 poslanika SPS ima 22, PUPS 15, a Jedinstvena Srbija sedam.

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    9. jul 2012 | 18:24

    Sto ne moze s'pare , moze s'mnogo pare ... Svi ste isti sve vam jebem gadno. Dzabe izbori,treba vas vesati sve do jednog...

  • losmi

    9. jul 2012 | 17:49

    ajde Krkane reci koja je cena potpisa,verovatno udomljavanje Krkana mladjeg u neku od fotelja upravnih odbora.Ne sumnjam da ce Ivica to ispeglati,joj ko vas ne zna skupo bi va platio

  • misa

    9. jul 2012 | 18:23

    KRADJA!!! dinkić sa 14 poslanika dobio šest ministarstva a PUPS sa 15 poslanika ni jedan upravni odbor. (6 ministarstva kao fol prepakovano u 3)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA