Građani prepoznali rad vlade i Vučića, čestitamo Ničiću: Martinović o lokalnim izborima

Martinović je čestitao Ničiću i njegovoj grupi građana što je uspela da osvoji više glasova od naprednjaka i dodao da se SNS i po tome razlikuje od svojih političkih protivnika, jer su u stanju da čestitaju, za razliku od drugih koji, kako je naveo, organizuju proteste kad izgube

  • 68

Srpska napredna stranka je izuzetno zadovoljna rezultatima lokalnih izbora u pet samouprava, koji pokazuju da građani i kroz rezultate na lokalu prepoznaju veliki rad vlade Aleksandra Vučića i brigu za te opštine, izjavio je danas funckioner SNS Aleksandar Martinović. Martinović je na konferenciji za novinare u sedištu stranke rekao da su naročito zadovoljni rezultatima u tri vojvođanske opštine, Vrbasu, Odžacima i Kovinu.

SNS još jednom dokazala snagu: Mihajlović o lokalnim izborima

VREME ZA SVOĐENJE RAČUNA: Troškovi kampanje do 22. maja

Kako je rekao, SNS je u Vrbasu osvojila 43,6 odsto, odnosno 17 mandata, u Odžacima nešto više od 55 odsto i 16 mandata, a u Kovinu nešto više od 43 odsto.

Kada je reč o izborima u Kosjeriću, SNS je osvojila više od 32 odsto glasova i 10 mandata, dok su u Zaječaru naprednjaci osvojili jedan odsto manje glasova od grupe građana Boška Ničića, koja je pobedila, ali će imati isti broj mandata.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Martinović je čestitao Ničiću i njegovoj grupi građana što je uspela da osvoji više glasova od naprednjaka i dodao da se SNS i po tome razlikuje od svojih političkih protivnika, jer su u stanju da čestitaju, za razliku od drugih koji, kako je naveo, organizuju proteste kad izgube.

On je naglasio da su građani prepoznali veliki rad i marljivost vlade na čijem je čelu Vučić, a koja je uložila značajna sredstva u te opštine.

Istakao je da istovremeno ni u jednoj lokalnoj samoupravi Aleksandar Vučić nije bio tokom lokalne izborne kampanje, upravo zato što nije želeo kritike da se meša u izbornu volju građana.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Govoreći o Zaječaru, Martinović je naveo da naprednjaci tamo prave novi tim mladih ljudi koji će ubuduće voditi opštinski odbor, te da očekuje znatno bolji rezultat na narednim lokalnim izborima.

Upitan o eventualnim koalicijama sa drugim strankama, naročito u Zaječaru i Kosjeriću, Martinović je rekao da će se tim pitanjem baviti opštinski odbori i da će u to biti uključen i Izvršni odbor SNS, te dodao da je ubeđen da će oni doneti najbolju odluku i da će i u mestima gde bude bilo koalicije SNS nastaviti da sprovodi politiku vlade, privlačenja investicija, otvaranja novih radnih mesta, vrtića...

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na pitanje da komentariše izjave iz DS da promene kreću sa lokala, Martinović je konstatovao da je ta stranka u svim lokalnim samoupravama u kojima su održani izbori "doživela debakl" i znatno slabiji rezultat nego pre četiri godine.

Upitan da komentariše navodne incidente u Vrbasu, Martinović je rekao da su merodavni prigovori opštinskoj izbornoj komisiji i da on nije video da se u Vrbasu dešavalo bilo šta protivzakonito.

I sam lider SPS Ivica Dačić čestitao je pobedu naprednjacima, dodao je Martinović i istakao da je to najbolji dokaz da incidenata nije bilo i da je sve proteklo u najboljem redu.

Upitan šta se dešavalo u Zaječaru ispred prostorija SNS i da li novinarima pojedinih medijskih kuća nije bilo omogućeno da izveštavaju iz prostorija naprednjaka, Martinović je rekao da nema takvu informaciju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biljana

    25. april 2017 | 07:33

    Rezultati lokalnih izbora su pokazali da su građani izabrali put ka modernoj i jakoj Srbiji.

  • samir

    24. april 2017 | 17:45

    Poverenje gradjana iz dana u dan sve vece.

  • GROF

    25. april 2017 | 00:10

    Rad je već odavno prepoznat zato i jeste tolika podrška!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA