Podrška SANU konceptu ministra Milana Krkobabića za obnovu zadrugarstva u Srbiji

Na sastanku je dogovoreno zajedničko delovanje kabineta ministra, SANU-a, naučnih instituta, zadružnih saveza i svih drugih relevantnih činioca na ovom značajnom i velikom poslu

  • 9

U Palati Srbije održan je sastanak ministra Milana Krkobabića zaduženog za regionalnii razvoj i rad javnih preduzeća i članova Odbora za selo SANU koju je predvodio predsednik Odbora akademik Dragan Škorić. Članovi Odbora za selo SANU dali su punu podršku konceptu Krkobabića koji je vezan za obnovu zadrugarstva i revitalizaciju sela u Srbiji.

POVEĆANJE MINIMALCA: Državna kasa u plusu, Vučić najavio povećanja penzija i plata u javnom i privatnom sektoru

RADOVI ZAVRŠENI PRE ROKA: Vučić pustio u saobraćaj prugu Vinarce - Ðorđevo, brzina vozova 120 kilometara na sat (FOTO)

Na sastanku je dogovoreno zajedničko delovanje kabineta ministra, SANU-a, naučnih instituta, zadružnih saveza i svih drugih relevantnih činioca na ovom značajnom i velikom poslu, navedeno je u saopštenju.

Prvi korak u realizaciji ovog koncepta je Program podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom Upravnom okrugu.

Program će početi da se sprovodi u prvoj polovini maja ove godine.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava predviđenih budžetom Republike Srbije za ovu godinu je 200 miliona dinara. Maksimalan iznos od 6,25 miliona namenjen je kao namenski podsticaj za osnivanje novih zadruga, a iznos do 12,5 miliona predviđen je za razvojne projekte postojećih zemljoradničkih zadruga.

Značajnu ulogu u ovom programu će imati i jedinice lokalne samouprave kao i Zadružni savez Srbije i regionalni zadružni savezi.

Na sastanku ministar Milan Krkobabić je posebno istakao da ovo nije posao za jednu vladu i jednog ministra već proces koji će trajati više godina da bi ostvarili rezultate čiji je cilj jake zadruge i bolji život u selima Srbije.

Takođe, kako je saopšteno, zaključeno je i da se pokrene zajednička inicijativa za formiranje Nacionalnog zadružnog saveta Republike Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    25. april 2017 | 18:01

    SANU. podrzava Krkobabica ? Pa mi smo probili dno dna. Da intelektualna elita , " mudraci " drzave uopste uzmu u usta ovog klovna i vlasnika privatne politicke partije . Srpska Akademija Nauka i Umetnosti ???

  • ATIMUS

    25. april 2017 | 18:31

    Daleka ti lepa kuca itebi i oni sto te podrzavaju

  • ДР

    25. april 2017 | 18:33

    Обавезно обновити колхозе,совхозе,задруге и химну дружеТито ми ти се кунемо и вратити календар на1945г.!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA