Tači u paničnom strahu: Samo da EU ne padne pod uticaj manipulacije Srbije!

Tači "od Srbije ne očekuje da se odrekne svojih snova o vraćanju Kosova pod njen režim" iako se, kako je istakao "zna da je to nemoguće"

  • 66

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da očekuje od Evropske Unije da tretira Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu i da ne padne pod uticaj manipulacija Srbije oko navodnog stremljenja Kosova i Albanije za stvaranjem Velike Albanije.

Tači ne prestaje da preti: Ujediniće se Kosovo i Albanija ako nam EU zatvori vrata

Tači je na Fejsbuk profilu napisao da nema ništa gore i smešnije nego da slušaš, kako se izrazio, "lupanje Srbije" o navodnim "pokušajima za stvaranje Velike Albanije".

- Sigurno ponovno aktuelizovanje ove stare propagande iz vremena (Slobodana) Miloševića nije nimalo slučajno - napisao je kosovski predsednik.

Tači smatra da ta propaganda Srbije pored ostalog ima dva cilja od kojih je prvi "da legitimiše funkcionisanje Velike Srbije stvorene putem genocida koji je izvršen u Bosni i Hercegovini".

- Drugi cilj je da podstakne nacionalističke i ekstremističke elemente da destabilizuju i dovedu u pitanje teritorijalni integritet Kosova - naveo je on.

Foto: Profimedia/Abaca Foto: Profimedia/Abaca

Srbiji, prema Tačiju nije smetala Albanija kao nezavisna i suverena država: "Tokom susreta u dijalogu u Briselu bez imalo srama, nekoliko puta, su kazali da Srbija preferira da vodi dijalog sa Albanijom a ne sa Kosovom".

- Međutim, tako nešto se neće nikada dogoditi, jer je Kosovo nezavisna i suverena država i nepovratna realnost - kaže Tači.

Kosovski predsednik je ocenio i da je kampanja orkestrirana i da je vodi Srbija, a da su je pripremili isti protagonisti koji su 20 godina ranije radili stari zanat.

- Na žalost EU u njenoj naivnosti u odnosu na Kosovo postaje žrtva propagande iz Srbije. Kao posledica nisu slučajnost ponašanje i izjave nekih zvaničnika EU, koje su u saglasnosti sa izjavama zvaničnika Srbije kada se obraćaju Kosovu - naveo je on.

Tači je naveo i da "od Srbije ne očekuje da se odrekne svojih snova o vraćanju Kosova pod njen režim" iako se, kako je istakao "zna da je to nemoguće".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cetnik

    25. april 2017 | 20:56

    A sta cemo sa tvojim starim zanatom, kasapine???

  • henessy

    26. april 2017 | 00:45

    trpili smo i turke 500 godina pa im vidjeli repove podvijene kako jure u svoj kalifat,tvoja buducnost je zatvor bajo moj.

  • Mara

    25. april 2017 | 20:58

    Ti si ukrao a mi krivi zbog tvoje kradje naseg Kosova, uz pomoc americke djihad demokratije.Jel ti covece imas truncicu mozga u toj tintari, kad dajes ovakve izjave ili samo hoces da se brukas,ili imas sizofreniju i psihoticnu logiku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA