Krkobabić potpredsednik Vlade zadužen za socijalnu politiku

"Lider PUPS-a biće zadužen za rad i zapošljavanje, PIO, Nacionalnu službu za zapošljavanje i brigu o izbeglim i raseljenim licima", potvrdio Momo Čolaković

  • 0

Lider PUPS-a Jovan Krkobabić ostaće na funkciji potpredsednika i u novoj Vladi Srbije, a biće zadužen za socijalnu politiku, rekao je funkcioner te stranke Momo Čolaković.

Čolaković je objasnio da će Krkobabić biti zadužen za rad i zapošljavanje, penzijsko i invalidsko osiguranje, Nacionalnu službu za zapošljavanje, kao i za brigu o izbeglim i raseljenim licima.

Prema njegovim rečima, još uvek se ne zna da li će Krkobabić pored potpredsedničke funkcije obavljati i ministarsku ili će se socijalnom politikom i zapošljavanjem baviti samo kao potpredsednik vlade. To će biti razrešeno kada se budu usvajali zakoni o vladi i ministarstvima, koji su preduslov za izbor nove vlade.

Inače, Predsedništvo PUPS-a na današnjoj sednici konstatovalo je da je ta partija zadovoljna koalicionim sporazumom, koji su potpisali lideri stranaka koje će činiti novu vladu - SNS, SPS, PUPS, JS i URS.

PUPS je dan uoči najavljanog potpisivanja koalicionog sporazuma saopštio da ga neće potpisati i zatražio tretman ravnopravnog partnera u budućoj skupštinskoj većini.

Beogradski mediji su pisali da je PUPS tražio Ministarstvo rada i socijalne politike, koje bi trebalo da vodi potpredsednik te stranke Milan Krkobabić, ali je sam Krkobabić sinoć rekao da on neće biti član nove vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA