SNS IZBACUJE DRAŠKOVIĆA IZ KOALICIJE? Predsedništvo naprednjaka uskoro o saradnji sa SPO

Višegodišnja koaliciona saradnja dve stranke ozbiljno je poljuljana nakon Draškovićevih objava o demonstracijama na Tviteru i nakon kritika načina na koji je Vlada Srbije reagovala na odluku suda u Kolmaru da ne izruči bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja Beogradu

  • 55

Rukovodstvo Srpske napredne stranke će u narednim danima preispitati saradnju sa liderom Srpskog pokreta obnove Vukom Draškovićem, pišu "Večernje novosti". List navodi da je višegodišnja koaliciona saradnja dve stranke ozbiljno poljuljana nakon Draškovićevih objava o demonstracijama na Tviteru, koje su protumačene kao podrška studentskim protestima i nakon kritika načina na koji je Vlada Srbije reagovala na odluku suda u Kolmaru da ne izruči bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja Beogradu.

Vučić o diplomatskim odnosima sa Francuskom: Niko neće gaziti Srbiju

Da li je premijersko mesto bilo uslov podrške Vučiću: Dačić o funkcijama i saradnji sa SNS

Drašković je naime odluku o zabrani putovanja naših zvaničika u Francusku nazvao "potezom u korist naše štete" dodajući da Vučić nema njegovu podršku za ono što je suprotno evropskim integracijama.

- S obzirom na to da ovo nije prvi put da naš koalicioni partner ima drugačije staove o određenim pitanjima uskoro ćemo o našoj saradnji razgovarati na organima stranke - rekao je za "Večernje novosti" predsednik izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Posle bure koju je Drašković sredinom aprila izazvao objavama na "Tviteru" oko protesta, reagovao je potpredsednik naprednjaka Miloš Vučević, koji je lideru SPO poručio da ne može sedeti na dve stolice i pozvao ga da se izjasni da li je "u koaliciji sa SNS ili se pridružuje Jankoviću, Jeremiću, Raduloviću i Obradoviću".

Zamenik predsednika SPO i narodni poslanik Aleksandar Čotrić kaže za "Novosti" da ne očekuje "odmazdu" naprednjaka, jer podrška SPO Vučiću u svim potezima koji približavaju Srbiju EU nije dovedena u pitanje:

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Ne vidim bilo šta zbog čega bi nam Vučić i SNS zamerili. Mi smo uz sve magistralne tokove politike Vlade, a to što kao i svaka stranka imamo svoje viđenje određenih pitanja ni na koji način ne ugrožava koaliciju. Očekujem i da organi SNS, ukoliko budu raspravljali o našoj saradnji, donesu zaključak da SPO doprinosi, a ne odmaže onome što je ključno za Srbiju, a to su reforme i EU integracije.

Poziv na ostavke

Pojedini funkcioneri SNS predložiće na stranačkim organima da se savez sa Draškovićem raskine. Član Predsedništva naprednjaka Vladimir Đukanović već je pozvao sve kadrove SPO koji su dobili funkcije u javnim preduzećima, ambasadama i konzulatima da odmah podnesu ostavke.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oscar

    3. maj 2017 | 20:33

    Ko ono beše pričao da ce da odseče ruku koja drzi turski barjak?

  • Kosta

    3. maj 2017 | 17:28

    Ko ce jos da pravi savez sa nekim ko uvek krivi Srbiju za sve, a pravda odluke koje idu na stetu drzave i koje nas ponizavaju.

  • Kosta

    3. maj 2017 | 16:33

    Draskovicu je bitna samo vlast i funkcije koje dobija za sebe i svoju zenu , a sada predstavlja statisticku gresku na politickoj sceni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA