≫ 

Predsednica opštine Preševo povodom izjava Muslijua da mu je predsednik Edi Rama: Jonus nije moj kolega

- On nije moj kolega. On je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, a ja sam predsednica opštine Preševo. Ja hoću da rešavam probleme opštine i građana, a te političke izjave ne komentarišem - rekla je Ardita Sinani, predsednica Preševa

  • 41

Ja hoću da rešavam probleme opštine i građana, a te političke izjave ne komentarišem, rekla je danas predsednica opštine Preševo Ardita Sinani, na pitanje novinara kako komentariše izjave njenog kolege, predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua.

MUSLIJU NE ODUSTAJE: Moj predsednik je Edi Rama

PODMUKLI PLAN ALBANACA ZA JUG SRBIJE: Preko posrednika hoće da kupe FABRIKE I ZEMLJU

Podsetimo, Musliju je rekao da je njegov predsednik Edi Rama.

- On nije moj kolega. On je predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, a ja sam predsednica opštine Preševo. Ja hoću da rešavam probleme opštine i građana, a te političke izjave ne komentarišem - rekla je Sinani.

Ona je danas razgovarala sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoranom Stankovićem, a složili su se da je rešavanje ekonomskih problema prioritet za te tri opštine.

- Razgovarali smo o boljoj saradnji i o rešavanju problema građana. Najveći problem u Preševu je nezaposlenost. Posebno su bez posla mladi ljudi koji su završili škole na Kosovu, Makedoniji ili Albaniji i zato tražimo da nam pomogne i Ministarstvo prosvete oko nostrifikacija njihovih diploma. Oni koji imaju te diplome ne mogu da dobiju posao i zato treba da rešimo taj problem - kazala je Ardita Sinani.

Sinani, inače po profesiji profesorka informatike, koja je predavala u Gimnaziji u Preševu, politikom je počela da se bavi pre 10 godina, i od tada, do danas zadržala je isti pristup, stavove i pogled na to čime bi trebalo da doprinese svojoj zajednici.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Jonuz Musliju - Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Pre nego što je izabrana za predsednicu opštine, marta ove godine, bila je predsednica Skupštine opštine Preševo, od maja 2016.

Ona je prva žena u istoriji Preševa koja je rukovodila lokalnim parlamentom.

Odmah nakon tog izbora, Sinani je, u prvom intervjuu, koji je dala Tanjugu, rekla da oseća veliku odgovornost prema građanima Preševa, da je ekonomija najveći problem, te da očekuje saradnju i pomoć Vlade Srbije.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    4. maj 2017 | 00:39

    Pametno. Svaka cast.

  • Kami

    4. maj 2017 | 08:50

    Te sa diplomama iz Albanije kosova i Makedonije poslati da traze posao tsmo gde su diplomirali a ne u Srbiji jer ne znaju ni srpski jezik tecno a o njihovoj osposobljenosti i da ne govorim!

  • Vesna

    4. maj 2017 | 09:06

    Pametno bolje je da pomaze ljudima nego da siri mrznju kao pojedinci zeljni rata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA