Krkobabiću Ministarstvo rada, Knežević bi voleo Ministarstvo poljoprivrede

Definitivno smo u vladi i definitivno ću biti potpredsednik i ministar za rad i socijalnu politiku, najavljuje najstariji Krkobabić, dok bivši gradonačelnik Zrenjanina kaže da bi mu bila čast i izazov da bude u vladi

  • 1

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić potvrdio je da će u novoj vladi biti potpredsednik i ministar za rad i socijalnu politiku, dok bi za gradonačelnika Zrenjanina Gorana Kneževića ulazak u vladu bila čast.

- Potpisan je koalicioni sporazum SNS, SPS-PUPS-JS i URS, definitivno smo u vladi i definitivno ću biti potpredsednik i ministar za rad i socijalnu politiku - rekao je Krkobabić.

On očekuje da taj dogovor, kao i ostala personalna rešenja koja bi trebalo da budu poznata za 10 dana, bude potvrđena i u Skupštini Srbije, pri izboru nove vlade. Lider PUPS-a je dodao i da će toj stranci pripasti i određeni broj javnih preduzeća i ustanova, a da će odluka o kadrovskim rešenjima i tome ko će ih voditi zavisiti od same stranke.

Pored Krkobabića, na temu personalnih rešenja u budućoj vladi se oglasio i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, koji je kazao da bi mu bila velika čast i izazov da bude ministar poljoprivrede, alii da je to još u domenu spekulacija.

Kako je dodao, predloge personalnih rešenja za vladu Srbije usaglašavaće pregovarači, lideri nove vladajuće koalicije - Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mlađan Dinkić, a konačnu reč, bar u SNS-u, daće Glavni odbor stranke.

Nova vlada bi trebalo da bude izabrana do kraja jula. Lider JS Dragan Marković Palma danas je poručio da će nove vlade biti najverovatnije 23. jula.

(I. M. / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pih

    12. jul 2012 | 15:50

    Ma idi bre Krkobabicu u penziju. Pa ti si mator i senilan, ne mozes da budes ministar. Pa, nisi ti Dzordz. Idi prozivi to malo zivota sto ti je ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA