Francuska je napravila grešku kada je priznala nezavisnost Kosova - Le Pen: Ako Srbija ikada uđe u EU, izgubiće svoju dušu i sudbinu

- Treba s ponosom da pokušate da obnovite odnose sa vašim prirodnim saveznicima, umesto da se sve više savijate pred globalističkom elitom - poručuje kandindat za novog predsednika Francuske

  • 91

Francuzi će sutra u drugom krugu predsedničkih izbora između dva kandidata birati novog šefa države. Posredstvom njenog izbornog štaba, "Večernje Novosti" su dobile informacije o tome kako će nastupati Marin Le Pen, ukoliko bude izabrana za novog stanara Jelisejske palate.

Sutra se sprema erupcija u Evropi: Francuzi biraju predsednika, postoje dva scenarija! Kakve su prognoze - Makron ili Le Pen? Kako to utiče na EU i Srbiju?

Na pitanje da li će, ukoliko pobedi u drugom krugu, biti poništeno priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, Le Penova je odgovorila:

- Nedavno smo u Evropskom parlamentu imali priliku da amandmanom izmenimo izveštaj o napretku Srbije, što jasno oslikava naš stav. Francuska je napravila grešku priznajući nezavisnost Kosova, koju pet država članica EU nisu priznale. Zbog toga je neprihvatljivo što EU insistira na normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova. Posebno smo zabrinuti zbog statusa Srpske pravoslavne crkve na takozvanom Kosovu, čija vlada sistematski negira vlasnička prava SPC, i to posle 1999. godine kada je uništeno 107 crkava, i 2004, kada su, prema podacima OEBS, razorene još 34 crkve i 392 groblja.

Foto: Wikimedia/Tomislav Ž. Popović Foto: Wikimedia/Tomislav Ž. Popović

Osim zabrinutosti zbog ove nepravde koju je srpski narod pretrpeo na Kosovu, Marin, kao predsednički kandidat, želi da brani Francusku, naročito od ilegalne migracije u koju je uključen veliki broj "Kosovara".

Ilegalna migracija će biti u vrhu prioriteta njene vlade. Ona se suprotstavljala, i suprotstavljaće se kao predsednik Francuske, jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova.

Le Penova je upitana i kako gleda na istorijske i aktuelne veze između Srbije i Francuske.

- Kroz istoriju, veze između naše dve nacije uvek su bile vrlo bliske i veoma jake. Bili smo saveznici u Prvom svetskom ratu. General De Gol se oduvek divio generalu Draži Mihailoviću čiji je lik najbolje predstavljao srpski otpor nacizmu. Najemotivniji simbol je spomenik posvećen francusko-srpskom prijateljstvu u Beogradu. Ali, 1992. godine taj spomenik je bio presvučen crnom tkaninom. Od tada, nažalost, svi francuski predsednici i vlade uništavali su ovo veoma dugo prijatljstvo.

Foto: Facebook/GradBeograd Foto: Facebook/GradBeograd

Posavetovala je Srbiju o ulasku u EU.

- Za nas, EU je postala zatvor za narode, koji se ruši. Volimo srpski narod. Ako Srbija ikada uđe u EU, izgubiće svoju dušu i sudbinu, nastavljajući veoma negativan ciklus koji je započeo NATO bombardovanjem. Treba s ponosom da pokušate da obnovite odnose sa vašim prirodnim saveznicima, umesto da se sve više savijate pred globalističkom elitom.

Kaže i da mnogobrojni Srbi, koji žive u Francuskoj, ne treba da strahuju da će biti izbačeni.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Najuticajniji mediji, zaista često, izvrću moje reči, što unosi konfuziju. Namera mi nije da deportujem strance. Samo želim da osiguram poštovanje zakona. Ilegalni imigranti će biti vraćeni u svoje zemlje. Oni stranci koji poštuju Republiku Francusku, koji su spremni da budu deo našeg društva, da doprinose njegovoj izgradnji, i oni koji ispunjavaju zakonske uslove, nemaju apsolutno nikakvih razloga za zabrinutost. Srbi pripadaju našoj, evropskoj, hrišćanskoj civilizaciji i zbog toga nemaju većih problema da se integrišu u Francuskoj.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Фамилија

    7. maj 2017 | 00:36

    Мале су шансе али стварно желим да ова жена победи.

  • Rjk

    7. maj 2017 | 01:00

    Takva pisanja bila i za Trampa

  • Dobrica

    7. maj 2017 | 00:31

    I da pobedi a nece,nista se nebi promenilo sto se tice odnosa nasih zemalja,toliko,zadnji slucaj je potvrdio,nenadajte se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA