Vulin: Kosovska zastava vređa sve žrtve Drugog svetskog rata

Srbija neće priznati Kosovo. Koliko god pregovarali o poboljšanje svakodnevnog života Srba na KiM nećemo priznati KiM kao državu, njihova zastava će za nas uvek biti uvredljiva, njihovo pojavljivanje u prostorima koji su rezervisani za države, za nas će uvek biti uvredljivo, rekao je Vulin

  • 33

Stajati ispod zastave Kosova, nepriznate, nepostojeće države, kao da je bila članica antihitlerovske koalicije, bilo bi vređanje svih žrtava, vređanje uspomene na Drugi svetski rat, i vređanje samog međunarodnog prava, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Šta je Dačić poručio austrijskim i američkim studentima o srpskoj duši?

VOJSKA SRBIJE POSTAJE SNAŽNIJA I MOĆNIJA: Vučić najavio nova ulaganja i prijem još 1.300 vojnika i podoficira

Povodom napuštanja skupa u Mauthauzenu, Vulin je na obeležavanju Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, rekao novinarima da ne zna kako bi bilo ko, ko je član Vlade Srbije, mogao da postupi drugačije.

On je naveo da neće da ulazi u politiku drugih država, među kojima ima i zemalja koje su priznale Kosovo i Metohiju kao državu, i koje smatraju da je kolateralna šteta ubijanje srpske dece, smrt Milice Rakić, bombardovanje voza u Grdelici, proterivanje 250.000 Srba sa KiM, kao i ubijanje hiljada Srba na KiM.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

- Morate da razumete da je Kosovo za nas nepriznato, razgovara se sa predstavnicima Prištine u skladu sa rezolucijom 1244. Vrlo se jasno kaže, teritorija Kosova i Metohije je teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa rezolucijom 1244 - nije država - rekao je Vulin.

On je ukazao na to da naši ljudi koji sede u kosovskoj vladi nisu predstavnici države, već predstavnici Srba sa prostora KiM u skladu sa rezolucijom 1244.

- Srbija neće priznati Kosovo. Koliko god pregovarali o poboljšanje svakodnevnog života Srba na KiM nećemo priznati KiM kao državu, njihova zastava će za nas uvek biti uvredljiva, njihovo pojavljivanje u prostorima koji su rezervisani za države, za nas će uvek biti uvredljivo - zaključio je Vulin.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    8. maj 2017 | 19:52

    Postoji ruski lek za povampireni fašizam.

  • Jugosloven

    8. maj 2017 | 16:22

    Nikad ne priznati nesto sto je tvoje.To je otimanje secesija. Kosovo i Metohija je Srpsko normalno svih gradjana koji tu zive. I koji priznaju da je SRBIJA.

  • Vera

    8. maj 2017 | 21:22

    Vulinu sve pohvale. Kosovo je Srpska kolevka. KOSOVO JE SRBIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA