Kalanović: Čanak daje cirkusantske izjave

"Šta ste vi konkretno učinili osim pravljenja skandala, nekoliko otpevanih i odsviranih pesama u zabavnim emisijama, vožnje motornih sanki, poziva na vešanje i hapšenje i stalnog ponavljanja - di su naši novci?", upitala je Kalanović Nenada Čanka

  • 3

Članica predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović izjavila je da je od lidera LSV-a Nenada Čanka umesto "cirkusantskih izjava" i omalovažavanja očekivala da predloži program za Vojvodinu, budući da je njegova stranka deo pokrajinske vlade.

- Očekivala sam da ćete, kao svaki ozbiljan političar, da izađete sa programom za Vojvodinu, za rešavanje pitanja nezaposlenosti koja je veća od republičkog proseka, za sanaciju Razvojne banke, podršku vojvođanskoj privredi i poljoprivredi. Očekivala sam i objašnjenje zašto godinama niste sazvali nijednu sednicu Nacionalnog saveta za decentralizaciju, iako ste njegov predsednik - rekla je Kalanović.

Čanak je rekao da od vlade koju će formirati SNS, SPS i URS ne očekuje ništa i smatra da je "u ovoj zemlji napravljena lustracija, ta vlada bi mogla da se napravi samo u Zabeli".

- Od vlade SNS-SPS-URS ne očekujem baš ništa, osim da Ilić magistar Velimir ''dokraducne'' ono što već nije ''pokraduckao''. Od URS-a očekujem da ''doursa'' ono sto već nije ''ursao''. Očekujem da se doradi scenario uništenja, koji smo odavno već videli - rekao je Čanak za list "Danas".

Lider LSV-a je rekao i da je "Dinkić mogao da bira - ministar ili robijaš" i da je potpuno jasno da je "program URS-a praktično borba da se ostane na vlasti i da se ne ode u zatvor".

- To je njihov i ekonomski i politički program - kazao je predsednik LSV-a.

Kalanović je naglasila da je URS za dve godine postojanja omogućio više sredstava za gradove i opštine, vraćanje imovine lokalnim samoupravama i Vojvodini, podršku regionalnim agencijama, investitorima i projektima.

- Šta ste vi konkretno učinili osim pravljenja skandala, nekoliko otpevanih i odsviranih pesama u zabavnim emisijama, vožnje motornih sanki, poziva na vešanje i hapšenje i stalnog ponavljanja - di su naši novci - upitala je Kalanović Nenada Čanka.

Ona je lideru LSV-a čestitala ulazak u pokrajinsku vladu, ali i predložila da na narednim parlamentarnim izborima, nakon više od 20 godine postojanja te stranke na političkoj sceni, prvi put nastupe samostalno, a ne da se "kriju iza skuta Demokratske stranke".

- Vi danas pokazujete koliko vam je stalo i do Srbije, ali i do Vojvodine i Vojvođana. Ustav nazivate ''koještarijom'', a osnovna zanimacija vam nije stvaranje nečega dobrog za državu i narod, već skandal i podela političkog plena po vojvođanskim gradovima. Upravo zbog takvih profesionalnih i dobro plaćenih ''boraca za decentralizaciju - kao što ste vi, Vojvodina danas prvi put u svojoj istoriji spada u nedovoljno razvijeni region Srbije", poručila je Kalanović Čanku.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strikla

    13. jul 2012 | 19:26

    Nasla se krpa i zakrpa da se prepucavaju preko novina a oboje bi trebalo da su u zatvoru

  • najprovokator

    13. jul 2012 | 16:49

    G-din iz Severne Srbije će pući od muke i hrane..žena ga je vec napustila,a sada će i svi ostali..pa kome treba debeli gubitnik?! Ruzan,smrdi,uvek ista priča..jadan..

  • zox populi

    13. jul 2012 | 17:31

    a ko si ti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA