SRPSKI GLAS ČUĆE SE NA KAPITOLU: 26 kongresmena boriće se za naše interese

Srpski kokus u američkom Kongresu, koji će se i pod administracijom predsednika Donalda Trampa boriti za srpske interese, obnovio je svoj rad

  • 6

Srpski kokus u američkom Kongresu, koji će se i pod administracijom predsednika Donalda Trampa boriti za srpske interese, obnovio je svoj rad, pišu "Večernje novosti". U sastavu ove neformalne grupe je, kako navodi list, 26 članova Kongresa - 21 iz Predstavničkog doma i pet iz Senata.

Beograd će angažovati svetski priznate diplomate

Šta je Dačić poručio austrijskim i američkim studentima o srpskoj duši?

Kako se podseća, u prethodnom periodu, na čelu kokusa bili su republikanac Ted Po iz Teksasa i demokrata Emanuel Kliver iz države Misuri.

U Ministarstvu spoljnih poslova kažu da uskoro očekuju njihovu posetu, pišu "Novosti" i dodaju da je srpska ambasada u Vašingtonu u stalnom radnom kontaktu sa kancelarijama kopredsedavajućih srpskim kokusom i razrađuju se mogućnosti daljeg jačanja sastava ove grupe u njenih aktivnosti.

Foto: Wikipedia/Jim Greenhill Foto: Wikipedia/Jim Greenhill

Kongresnoj delegaciji mogli bi da se priključe i predstavnici poslovnih krugova iz Teksasa i Misurija kako bi se sagledale mogućnosti jačanja saradnje sa srpskim kompanijama, posebno u oblastima energetike i poljoprivrede, najavljuju u Ministarstvu, prenose "Novosti".

Kokusi se obnavljaju sa svakim novim sazivom Kongresa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA