Popović Ivković: Božović da se izvini građanima za laži koje iznosi

Bila sam u pravu kada sam pre dva dana rekla da je Balša Božović lažov i da treba da se izvini građanima za laži koje je izgovorio. Tri dana bestidno laže samo da bi zaradio neki politički poen, sramno i nemoralno - rekla je državna sekretarka MUP-a

  • 12

Državna sekretarka MUP-a Biljana Ivković Popović danas je izjavila da je Sektor unutrašnje kontrole dva meseca pre nego što je Zvezdan Jovanović uputio pismu ministru unutrašnjih poslova, tražio od Policijske uprave u Novom Sadu da ispita navode iz pritužbe Olivere Jovanović, majke Nemanje Jovanovića, na postupanje jednog policijskog službenika.

Dačić: Predložićemo Vladi da Vokeru zabrani ulazak u Srbiju

SKANDAL: Na Jutjubu blokirana izjava premijera Vučića o Vokeru

Popović Ivković je pokazala dokumenta u kojima se vidi da se majka Nemanje Jovanovića 30. novembra obratila Sektoru unutrašnje kontrole putem mejla, u kojem je navela da jedan policijski službenik nije postupao u skladu sa zakonom prema njenom sinu, dodajući da ju je taj sektor 2. decembra zamolio da dopuni svoju pritužbu jer nije bila potpuna.

Državna sekretarka u izjavi medijima kaže da se majka Olivera Jovanović ponovo obratila Sektoru unutrašnje kontrole 5. decembra kada je, ističe, decidnije opisala događaj.

Foto: MUP Foto: MUP

Nakon toga Sektor unutrašnje kontrole, 15. decembra, odnosno dva meseca pre nego sto će Zvedan Jovanović uputiti pismo ministru Nebojši Stefanoviću, trazi od Policijske uprave u Novom Sadu da ispita navode iz prituzbe Olivere Jovanović, rekla je Ivković koja je istakla da sve to potvrđuju i dokumenta.

- Bila sam u pravu kada sam pre dva dana rekla da je Balša Božović lažov i da treba da se izvini građanima za laži koje je izgovorio. Tri dana bestidno laže samo da bi zaradio neki politički poen, sramno i nemoralno - rekla je ona.

Kaže da je ministar u skladu sa zakonom pismo Zvezdana Jovanovića prosledio tužilaštvu, te da su tvrdnje koje iznosi Balša Božović neistinite.

- Balša Božović pod hitno mora da se izvini za ono što je izgovorio - poručila je ona i navela da je u vreme vlasti DS Darko Šarić bio najveći investitor, te da su se, kaže, tada događala ubistva visokih policijskih službenika...

Načelnik Sektora unutrašnje kontrole Miloš Oparić ističe da tom sektoru ništa nije značilo prezime Jovanović, jer nije retko u Srbiji, tako da nisu znali da li je to supruga, majka ili bilo koja druga osoba povezana sa Zvezdanom Jovanovićem.

Foto: MUP Foto: MUP

- Sektor unutrašnje kontrole nije postupao po pismu Zvezdana Jovanovića nego je postupao iz delokruga rada svojih nadležnosti, a reč je o kontroli primene zakonitosti primene policijskih ovlašćenja od strane policijskih službenika u Bačkoj Palanci - rekao je Oparić.

Što se tiče same krivične prijave, sve konsultacije su, kaže, vršene sa nadležnim osnovnim tužiocem u Bačkoj Palanci koji je izvršio kvalifikaciju krivičnog dela.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA