PRIJEM U FRANCUSKOJ AMBASADI: Tadić i Nikolić se mimoišli, najduže "ćaskali" Drašković i Koštunica (FOTO)

Svečanost organizovana povodom francuskog nacionalnog praznika Dana republike. Kada je bivši srpski predsednik stigao u ambasadu, sadašnji je već bio otišao

  • 1

Prijem povodom francuskog nacionalnog praznika 14. jula - Dana republike održan je u ambasadi Francuske u Beogradu. Svečanosti su prisustvovali bivši i sadašnji predsednik Srbije Boris Tadić i Tomislav Nikolić, kao i mnoge značajne ličnosti političkog života Srbije.

Na prijem, koji je počeo oko 18:00 sati, prvi je stigao savetnik predsednika Srbije Oliver Antić. Kako prenosi dnevni list "Blic", u prvih deset minuta stiglo je najviše funkcionera Srpske napredne stranke, a praktično zajedno u baštu Ambasade pristigli su patrijarh Irinej i potpredsednica SNS-a Jorgovanska Tabaković.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić došao je na prijem oko pola sedam, a među prvim funkcionerima s kojima se rukovao bila je bivša ministarska finansija Dijana Dragutinović. Ubrzo pošto je Nikolić otišao sa prijema, na svečanost je došao bivši predsednik Srbije Boris Tadić.

Najviše vremena  u razgovoru proveli su lider SPO Vuk Drašković i prvi čovek DSS-a Vojislav Koštunica, ali i Dijana Dragutinović i Jorgovaka Tabaković.

FRANCUSKI AMBASADOR: PROMENE VLADA NE UTIČU NA NAŠE PRIJATELJSTVO

Ambasador Fransoa Gzavije Denio poručio je da će Francuska nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu i da promene vlade u dvema zemljama ne menjaju duboke razloge na kojima počiva partnerstvo Pariza i Beograda. Denio je, pozdravljajući predsednika Nikolića, izjavio da su suštinske vrednosti koje Francuska obeležava: sloboda, jednakost i bratstvo - zajedničke i za srpski i za francuski narod.

- Znam kolika je Vaša želja da bratske veze koje spajaju naša dva naroda učinite još snažnijim. Znam i da ćete se zalagati i raditi kako bi se Srbija pridružila porodici kojoj prirodno pripada, a to je Evropska unija - rekao je ambasador Denio.

Francuski ambasador je, u obraćanju novinarima, podsetio da su i u Francuskoj i u Srbiji ove godine skoro istovremeno održan izbori.

- Promene vlada ne menjaju duboke razloge na kojima počiva naše partnerstvo. Čim vaša zemlja bude sa odlučnošću izabrala da nastavi svoj put ka EU, Francuska će biti uz nju - rekao je on.

Francuska slavi 14. jul kao Dan republike, pošto je na taj dan 1789. godine narod osvojio zloglasni zatvor Bastilju u Parizu, čime je počela Francuska revolucija u kojoj je svrgnuta viševekovna monarhija.

(M. S. / Tanjug / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    14. jul 2012 | 02:01

    Stim se sto sam Srbin zbog ovakvih predstavnika.Zamislite kako nas svet gleda zbog ovakvih protuva.Kada neko ne postuje sebe odnosno svoju zemlju,kako onda moze neko drugi da te postuje?Ovi ljudi su do te mere ogrezli u necovestvo i alavost da im vise nista nije sveto.Keze se kolonizatorima i besprekorno izvrsavaju svaku njihovu zapovest,sve sa jednim ciljem VLAST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA