Raskrinkati Vokera! Nalog Vlade srpskim diplomatama

Na jučerašnjij sednici Vlade Srbije načelno je dogovoreno da se u narednom periodu razmotri čitav niz poteza i mera koje bi Srbija mogla da povuče nakon što je bivši američki diplomata, koji se smatra kreatorom slučaja Račak, objavio plan za ostvarenje projekta "velika Albanija"

  • 13

Srpske diplomate dobile nalog da na svakom mestu na međunarodnoj sceni svetske zvaničnike upoznaju sa pravom ulogom bivšeg šefa misije OEBS Vilijama Vokera.

Vučić: Izjava Vilijama Vokera može da izazove nestabilnost i tragične posledice

Marko Đurić strahuje: Brisel gubi autoritet u Prištini, izbori na KiM su izgubljeno vreme

Kako saznaju Večernje novosti, na jučerašnjij sednici Vlade Srbije načelno je dogovoreno da se u narednom periodu razmotri čitav niz poteza i mera koje bi Srbija mogla da povuče nakon što je bivši američki diplomata, koji se smatra kreatorom slučaja Račak, objavio plan za ostvarenje projekta "velika Albanija".

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedna od mera koja se razmatra je i da se Vokeru zabrani ulazak u Srbiju, dodaju Novosti.

List podseća da su prvi politički koraci već preduzeti jer će o slučaju Voker pred Savetom bezbednosti UN u utorak 16. maja govoriti ministarka pravde Srbije, dok je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić već poslao pismo OEBS-u, u čije ime je Voker i delovao na Kosovu.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dux

    12. maj 2017 | 11:03

    Mi se upravo zalimo ljudima koji su poslali ovog coveka da odradi posao za njih.Bas je pre neki dan Skot rekao Da Volker govori i radi u svojstvu privatnog lica. A to privatno lice poseduje americki pasos.Nije tesko zakljuciti da ce SAD uvek stati u njegovu odbranu.Mi njemu, zapravo nista ne mozemo.

  • Kole

    12. maj 2017 | 11:10

    E, baš ga zabole ako ne može da uđe u Srbiju.

  • П.ф.к c.g

    12. maj 2017 | 10:53

    Исјекира се и вокер , и харадинај и велике силе !То је њихов производ , не може се раскринкати нешто што се зна!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA