Počeo Okrugli sto svetskih lidera u Pekingu, učestvuje Vučić

U Međunarodnom konferencijskom centru na Jenći jezeru učestvuju šefovi država ili vlada 28 zemalja i šefovi tri međunarodne organizacije UN,M MF i Svetske banke

  • 27

Okrugli sto svetskih lidera, koji se održava u okviru Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju" počeo je rano jutros po srednjeevropskom vremenu u Pekingu, a prisustvuje mu premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će imati svoja izlaganja u sesijama Okruglog stola.

Velika serija sastanaka: Vučić sa Sijem, Putinom, Lukašenkom...

Dok su večerali, svetski moćnici slušali "Tamo daleko" u Pekingu (VIDEO) (FOTO)

U Međunarodnom konferencijskom centru na Jenći jezeru učestvuju šefovi država ili vlada 28 zemalja i šefovi tri međunarodne organizacije UN,M MF i Svetske banke.

Pored domaćina predsednika Kine Si Ðinpinga, koji je otvorio Okrugli sto, prisutni su predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, predsednik Češke Miloš Zeman, premijeri Mađarske Viktor Orban, Grčke Aleksis Cipras, Poljske Beata Šidlo...

Foto: gov.rs Foto: gov.rs

Kineski predsednik dočekao je sve goste u centralnom holu Konferencijske dvorane pred velikim brojem novinara iz čitavog sveta.

Na Forumu koji je otvoren juče učestvuje više od 100 zemalja sa više od 1.500 predstavnika na skupu.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije

Okrugli sto počeo je sesijom na temu "Politika sinergije za tešnje partnerstvo", a premijer Srbije govoriće na temu ljudskih resursa i razmene, a takođe će se obratiti i na drugoj sesiji Okruglog stola o mogućnostima zajedničke saradnje i razvoja.

Prvi deo Okruglog stola održava se u sali Ðisjen a o njenoj impresivnosti govori i činjenica da je direktorka MMF Kristin Lagard kada je zauzela svoje mesto salu slikala mobilnim telefonom i napravila selfi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    15. maj 2017 | 12:02

    Vucicu i jeste mesto na ovom sastanku jer je svetski lider.

  • 2905

    15. maj 2017 | 09:16

    I mesto mu je među svetskim liderima.

  • Branko

    15. maj 2017 | 14:59

    Nas Predsednik Vlade Vucic je svetski i mesto mu je bas za okruglim stolom u Pekingu !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA