Ljajić: Više nego korektna ponuda Vučića

Lider SDPS-a je rekao da će se u naredna dva dana ponovo sastati sa vršiocem dužnosti predsednika SNS-a i mandatarom Ivicom Dačićem do kada će definitivno odlučiti da li će ući u novu vladu

  • 0

Lider SDPS Rasim Ljajić razgovarao je sa vršiocem dužnosti predsednika  SNS Aleksandrom Vučićem od kojeg je, kako je rekao, dobio više nego korektnu ponudu pod uslovom da lično uđe u vladu.

Ljajić je precizirao da će ubrzo razgovarati sa DS na čijoj je listi učestvovao na izborima, a potom se u naredna dva dana ponovo sastati sa Vučićem i mandatarom Ivicom Dačićem do kada će definitivno odlučiti da li će ući u novu vladu.

- Razgovor sa Vučićem je bio vrlo iskren i otvoren, a ponuda više nego korektna pod uslovom da lično uđem u vladu - naveo je Ljajić i dodao da bi vlada bila manja ukoliko bi u nju ušao neki drugi predstavnik SDPS, a ne on.

Ljajić je ranije izjavio da on sigurno neće biti ministar u novoj vladi, ali da se razmatra mogućnost ulaska stranke u vladu, čime je potvrdio pisanje Telegrafa.

Ljajić je rekao da postoje dve mogućnosti - da stranka bude konstruktivna opozicija koja bi u parlamentu podržala proevropske zakone ili da uđe u vladu i neko od poslanika dobije resor.

- Ukoliko se dogovorimo, neko od naših poslanika ušao bi u vladu i time bismo kao stranka preuzeli deo odgovornosti. Još nismo pričali o tome koji resor bismo mi dobili da vodimo. Nakon toga konsultovaću se sa (liderom DS Borisom) Tadićem, jer je DS naš koalicioni partner i stranka sa kojom smo zajedno izašli na izbore - rekao je Ljajić.

On je demantovao da mu je ponuđeno mesto šefa diplomatije, ističući da mu nije nuđena nijedna funkcija. Ljajić je podsetio da je još pre izbora rekao da više ne želi da bude ministar.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA