BOG I BATINA: Dačić će aminovati sve odluke Vlade!

- Prema dogovoru unutar koalicije, ministarstva neće više biti samostalna u donošenju svojih akata, već će za sve odluke vlade biti potrebno aminovanje premijera Dačića - kaže Momo Čolaković

  • 1

Prema načelnom dogovoru stranaka koje će činiti novu vlast u Srbiji, zakoni o vladi i ministarstvima, pored izmena koje se odnose na broj resora, sadržaće i bitnu promenu u odnosu na prethodne zakone. Naime, ključnu reč ubuduće će imati premijer, koji će morati da aminuje sve odluke vlade, saznaje Telegraf.rs!

Funkcioner PUPS-a i član radne grupe za izradu Zakona o vladi i ministarstvima Momo Čolaković kaže za naš portal da će se zakoni razlikovati od prethodnih tako što će budući premijer Dačić imati veća ovlašćenja.

- Zakoni će se menjati i razlikovati od prethodnih, ne samo po broju ministarstava i resora, već i u samoj suštini, jer ako to ne bude slučaj, ništa nećemo uraditi - ističe Čolaković.

On dodaje da je dogovor stranaka koji će činiti novu Vladu Srbije takav da se stari zakon promeni na taj način što neće više jedna stranka upravljati ministarstvom u potpunosti bez mešanja premijera i drugih ministara u rad, već će sada to biti obrnut slučaj.

- Prema dogovoru unutar koalicije, ministarstva neće više biti "samostalna" u donošenju svojih akata, već će za sve odluke vlade biti potrebno aminovanje premijera Ivice Dačića - kaže on.

O predlozima zakona o vladi i ministarstvima danas će biti reči na vanrednom zasedanju Skupštine Srbije.

U Radnoj grupi za izradu zakona, pored Čolakovića, bili su Jorgovanka Tabaković (SNS), Žarko Obradović (SPS), Verica Kalanović (URS) i Petar Petrović (JS).

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija M.

    24. jul 2012 | 12:09

    Ne spominjite Boga uzalud! Batina!? Nece stici one koji su najvise zasluzili. Opet ce najmanje krivi najvise stradati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA