NATO: Poštujemo odluku Srbije o vojnoj neutralnosti

Zamenik portparola Alijanse je istakao da NATO čvrsto veruje u potencijal saradnje Beograda i vojno najjačeg bloka

  • 6

Srbija je izabrala put vojne neutralnosti i NATO u potpunosti poštuje to kao suverenu nacionalnu odluku, jer svaka zemlja ima pravo da izabere sopstvene odbrambene aranžmane, izjavio je zamenik portparola Alijanse Pirs Kazelot.

Da li NATO steže obruč oko Srbije?

- NATO u potpunosti podržava evrointegracije Srbije. Mislimo da je to dobro za Srbiju, dobro je za EU i dobro je za NATO, jer promoviše stabilnost i saradnju u Evropi - kazao je Kazelot za Blic.

Zamenik portparola Alijanse je istakao da NATO čvrsto veruje u potencijal saradnje Beograda i vojno najjačeg bloka.

- Srbija je pozvala NATO da joj pomogne pri preduzimanju reformi odbrane, kao i izgradnji boljih odbrambenih sposobnosti. Srbija je komšijska zemlja Alijanse i rastući doprinosilac međunarodnim mirovnim operacijama - naveo je Kazelot.

Prema njegovim rečima, individualni akcioni plan partnersta, koji su prošle godine potpisali NATO i Srbija, važan je instrument koji nam pomaže u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

- Poverilački fond NATO-Srbija takođe je veoma značajan, jer pomaže da se poboljša bezbednost srpskog naroda odlaganjem opasne i zastarele municije - rekao je zamenik portparola Alijanse Pirs Kazelot.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    23. maj 2017 | 09:46

    Poštujemo i mi vas ali samo što dalje od naše kuće.

  • Trig

    23. maj 2017 | 09:19

    Toliko postuju da nas ne ostavljaju na miru.

  • Dux

    23. maj 2017 | 10:12

    U nasem narodu to se kaze, price za malu decu.Nato-u je svejedno da li ce Srbija biti u ovom bloku ili ne,ali ih boli to da Srbija ne saradjuje sa nekim drugim savezima.Recimo sa Rusijom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA