Nikolić u poslednjoj predsedničkoj poseti: Uručio orden prestolonasledniku Abu Dabija (FOTO)

Nikolić je na sastanku u Abu Dabiju istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je šeik prihvatio odlikovanje

  • 19

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom bin Zajedom Al-Nahjanom, koji mu je poželeo dobrodošlicu, kao svom velikom prijatelju. Nikolić je na sastanku u Abu Dabiju istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je šeik prihvatio odlikovanje, i da mu je čast što je došao u prijateljsku zemlju, u UAE, u svoju poslednju posetu.

Evo čime će se sve baviti Tomislav Nikolić na novom radnom mestu

Patrijarh dolazi da osvešta Tominu crkvu u Bajčetini: Rađena je u zlatnom oniksu iz Arizone

Predsednik Srbije se zahvalio prestolonasledniku Abu Dabija što je doprineo da odnosi Srbije i UAE budu veoma intenzivni u svim oblastima.

Bin Zajed je naglasio da mu je veoma drago što je predsednik Srbije Tomislav Nikolić došao u posetu, prisetio se njihovog prvog susreta i utiska koji je na njega ostavio predsednik Nikolić, kao i Srbija i njen narod, a upravo je to dovelo da njihovi odnosi budu ovakvi kakvi su sada - prijateljski.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima predsednika Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima predsednika Srbije

- Imamo zdrave i jake osnove za saradnju i zajedno ćemo ih graditi. Srećan sam što sam upoznao nekoga kao što ste vi i što sam imao priliku da uspostavim dobre odnose sa vašom zemljom. Svet se menja i na kraju se sve svodi na prijateljstvo -  istakao je šeik Nahjan.

Nikolić je uzvratio konstatacijom da je danas sve manje iskrenosti i da je važno negovati iskrena prijateljstva.

- Hvala vam na svemu što ste učinili za Srbiju i na naporima koje ste uložili da prevaziđemo ekonomsku krizu u kojoj smo se nalazili - podvukao je predsednik Nikolić, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima predsednika Srbije Foto: Tanjug/Kancelarija za saradnju sa medijima predsednika Srbije

- Izgradili smo most između naših zemalja, vi treba da nastavite da gradite sa nama nove mostove, vi ste učinili mnogo toga za odnose naše dve zemlje - naveo je prestolonaslednik Abu Dabija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA