"Dići most znači da nismo digli ruke od sebe, od najbližih" (FOTO)

- Preko mostova počinjemo da se razumemo, oni nam omogućavaju da radimo, donose nove poslove, ali i prebnose znanje - rekao je Vučić i pozvao narod i s jedne i s druge strane Drine da i dalje gradi

  • 50

- Dići most znači da nismo digli ruke od sebe i najbližih - rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, nakon obilaska radova na mostu "Bratoljub" u Ljuboviji, koji spaja obale Drine, i poručio da je važno da spajamo obale, gradove, države, srpski narod, ali i Srbe i Bošnjake.

Nikolić bez plate na novoj funkciji, ima penziju, ali i savet za Vučića

PREMIJERNA VOŽNJA: Vučić "isprobao" novi fijat 500 L (VIDEO) (FOTO)

On je okupljenim građanima rekao da su radovi završeni na vreme, kaže da su mu rekli i pre roka, poručivši da mostovi, a ovaj je 12. na Drini, obezbeđuju pristojan život, povezuju, spajaju...

- Preko njih počinjemo da se razumemo, oni nam omogućavaju da radimo, donose nove poslove, ali i prenose znanje - rekao je Vučić i pozvao narod i s jedne i s druge strane Drine da i dalje gradi.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, odgovor na staro pitanje - zidovi ili mostovi - danas bi mogao da bude na mostu i na reci Drini, koja spaja Srbiju i RS i Srbiju i BiH, i to je dokaz da smo u stanju da položimo ispit, "onaj na kojem su generacije padale u sopstvenoj krvi".

Pomenuo je Ðorđa Versatovića, rekavši da je on jedan od onih koji su znali šta znači most i da će povezivati Srbe sa obe strane Drine, o čemu je pisao romane, i za koga nije postojalo "ništa lepše od mosta".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- O ljubavi i potrebi da se srpski narod povezuje ne moram ni da govorim. Izgradili smo 300 mostova, više nego ikada, više tunela i železničke pruge...Balkan neće opstati bez mostova za različite ljude koji imaju jedan cilj - mir, stabilnost i bolji život. Toliko smo različiti i isti, ogromno je tržište pred nama, hiljade radnika, znanja, inevsticija, prilika... ne povezati sve to nije samo greh već i glupost, najveća koju možemno da napravimo sami sebi - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Pamet nam je, poručio je, potrebna više nego ikad, i to i Ljuboviji i Bratuncu, ali i Srbiji i Srpskoj i BiH.

- Potreban je i rad, zajednički i težak, ali onaj koji generiše i stvara novi rad. Ovde ne smemo da stanemo, ovde je 12. most, a treba nam 120 još. Hiljade u Srbiji, BiH, na Balkanu, oni će umnnožiti naš kapital. Mostovi preko naših razlika uslov svih naših baza i nada - rekao je on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodao je da na mostovima poput ovog možemo sve višedecenijske težnje i želje da pronađemo, a odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću, koji se danas obratio poslednji put u toj ulozi, poručio:

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Hvala za sve što je uradio za sve ovo vreme i ove godine, nastavićemo da radimo i imaćemo hrabrosti da se upustimo u svaki prblem i da ga rešimo. Postoje oni koji su gledali da naprave problem i oni koji su ih rešavali. Srećan sam što smo među onima koji gledaju da ih olakšaju ili reše. Ništa lepše nego kada stupite nogom na neki put, prugu ili most u čijoj ste ižgradnji učestvovali.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na mostu "Bratoljub" kod Ljubovije da su rukovodstva Srbije i RS rešila da spajaju, umesto da ispravljaju krivu Drinu. Dodik je rekao da je most dokaz želje za spajanjem, bržim dolaskom, ali i odlaskom, što je zahtev savremenog života, ali je i dokaz Sporazuma o specijalnim vezama Srbije i RS.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, ovo je bio višedecenijski zahtev građana koji žive sa obe strane Drine, ali i podvukao da toga ne bi bilo da nije bilo premijera Aleksandra Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića i njihovog "pogleda na ovu stranu i ka građanima koji ovde žive".

- Da nije bilo te energije i odlučnosti, pre svih premijera Vučića, ne bi mogli da se pohvalimo ovim rezultatom - dodao je Dodik i podvukao da Drina za srpski narod ima posebna značaj i da stoga treba da gradimo mostove da budemo sve bliže i jedinstveniji i da budemo tu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Od novog predsednika Srbije, istakao je, u Banjaluci očekuju još intenzivniju saradnju, a Nikoliću zahvaljuju na dosadašnjoj, veoma uspešnoj. Nikolić je, primetio je Dodik, uvek bio tu da održi sinergiju Vlade Srbije i institucija, a njima u RS da uputi reči ohrabrenja, da bude tu kada je trebalo da dođu u Beograd i stoga mu upućuje zahvalnost i građana RS i svoju ličnu.

- Zahvaljujući njemu i Vučiću naši odnosi su najbolji do sada - rekao je Dodik i naveo da je to i obaveza da se i dalje gradi i nastavi istim putem.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ariana

    26. maj 2017 | 22:40

    Mostovi su neraskidiva veza, koja povezuje ljude i time ih čini jedinstvenim.

  • Gojko

    26. maj 2017 | 18:51

    Svaki novi mst je nova sansa za saradnju i jacanje bratskih odnosa.

  • Slozna Braca

    26. maj 2017 | 22:11

    Sadasnja vlast sve cini da se srpski narod ujedini i bude slozniji nego ikada ranije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA