≫ 

Bivša predsednica Kosova Jahjaga dolazi u Beograd da priča o žrtvama silovanja

Bivša predsednica Kosova biće gošća festivala "Miredita, dobar dan"

  • 79

Bivša predsednica Kosova Atifete Jahjaga biće gošća festivala "Miredita, dobar dan", koji se u Beogradu održava od 31. maja do 3. juna, saopštila je Inicijativa mladih za ljudska prava.

Ambasadorka Izraela u Srbiji: Ne priznajemo Kosovo, iz principa

Jahjaga će govoriti na promociji knjige "Želim da me čuju - Knjiga sećanja s pričama žena koje su preživele silovanja u poslednjem ratu na Kosovu", koja će se održati trećeg dana festivala u Centru za kulturnu dekontaminaciju, preneto je iz kabineta Jahjage.

Tokom svog mandata, Jahjaga je pokrenula nacionalnu kampanju za podizanje svesti društva o ženama žrtvama silovanja, zlostavljanja i mučenja tokom rata.

Festival zajednički organizuju Inicijativa mladih za ljudska prava i Građanske inicijative iz Beograda, organizacija Integra iz Prištine u partnerstvu sa Fondom za otvoreno društvo iz Prištine.

Festival podržavaju fondacija braće Rokfeler, Fondacije Čarls Stjuart Mot, Ambasada Švajcarske u Prištini, Ministarstv kulture Kosova i Doma omladine Beograd.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ocajno pero

    28. maj 2017 | 20:51

    Ovo samo u Srbiji moze. Zasto ova Soroseva Incijativa ne ode u Pristinu da prica o silovanju srpskih zena i devojaka. Izadjimo Srbi okruzimo mesto zlocina i ne dozvolimo bruku. Pokazimo im sta mislimo.

  • Avramije

    28. maj 2017 | 19:55

    E moja Srbijo vazda si puna prodatih dusa i izdajnika !!!

  • Trig

    28. maj 2017 | 20:45

    Ne bi je trebalo pustiti u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA