Senta Milenković: Nisam Dačićev telohranitelj, ja sam u penziji!

Bivši telohranitelj Slobodana Miloševića poručio da je u penziji i da je na proslavu SPS-a, gde se našao uz lidera socijalista, otišao jer poštuje stranku, a ne poslovno

  • 5

Penzionisani policijski general Senta Milenković prisustvovao je u utorak proslavi 22. rođendana Socijalističke partije Srbije u Centru "Sava", a mnogi su posumnjali da telohranitelj nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, sada čuva njegovog naslednika na čelu SPS-a Ivicu Dačića.

Međutim, Milenković je za Telegraf.rs, preko svog sina, poručio da je u penziji i da se to može proveriti u dosijeima ministarstva.

- Netačno je da sam sada Dačićev telohranitelj! Otišao sam na proslavu godišnjice partije koju poštujem, a ne poslovno - rekao je on.

Senta je narodu postao poznat kada je na pomenu 600. godina Kosovskog boja, statirao iza leđa tadašnjeg šefa države, Slobodana Miloševića s rukom na oružju, ispod sakoa. Stajao je uz Slobu na Gazimestanu 1989. godine, na samom početak uspona Miloševića na političkoj lestvici Srbije. 

Ipak, dugogodišnji verni pratilac bivšeg predsednika Jugoslavije nije bio uz njega tokom hapšenja, koje je pratila pucnjava u vili u Užičkoj ulici.

U toku svog angažmana kao Miloševićev telohranitelj, Senta je bio čuvar Marka Miloševića i Slobin lični vozač. U jednoj vožnji  1992. godine vozio je bivšeg predsednika i tom prilikom imao udes, a Milošević je dobio lakši potres mozga. Pričalo se da je Senta iscenirao nezgodu kako bi Miloševića poštedeo odlaska u Brisel i neprijateljske diplomatije.

Poznat je i po pretnjama studentima u vreme protesta, kojima je ispred nosa pretio pištoljem uz vulgarne komentare. Za odano služenje pokojnom predsedniku dobio je čin generala - majora 1997. godine.

(Lj.V. /Foto: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA