Senić: Direktor Poreske uprave da podnese ostavku!

Funkcioner URS poručio direktoru Poreske uprave Dragutinu Radosavljeviću da se "dostojanstveno povuče" sa te funkcije jer je na nju došao kao "kadar DS"

  • 0

Funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije Vlajko Senić kaže da očekuje da se direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević povuče sa te funkcije, jer je do nje došao "kao kadar Demokratske stranke".

Senić tvrdi da je netačna Radosavljevićeva izjava da je na čelo Poreske uprave došao kao profesionalac, jer je na tu funkciju došao kao kadar Demokratske stranke. On je dalje rekao da očekuje da se Radosavljević,u skladu sa ostalim funkcionerima koji su izgubili izbore, povuče sa te funkcije.

- Stanje u javnim finansijama je jedno do najgorih u Srbiji u poslednjih 10 godina, ogroman deficit, sedam odsto društvenog proizvoda, bujanje sive ekonomije, selektivno naplaćivanje poreza i katastrofalna celokupna administracija u Poreskoj upravi nalažu da se gospodin Radosavljević kao funkcioner DS dostojanstveno povuče sa te funkcije, a ne da se krije iza nekih fiktivnih priča o profesionalizaciji, jer je na to mesto došao kao funkciner jedne stranke, a ne kao državni službenik - rekao je Senić.

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević izjavio je ranije, povodom najave njegove smene, da je on na tu funkciju došao putem javnog konkursa i na osnovu Zakona o državnim službenicima i da namerava da na tom mestu i dalje ostane.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić najavio je mogućnost da Poreska uprava dobije novog direktora, koji neće biti stranačka ličnost, ali nije želeo da kaže o kome je reč. On je dodao da će biti izvršen i reizbor direktora filijala Poreske uprave, a da će novi biti birani na javnom konkursu.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA